≫ 

Ruski borbeni avion sa raketama munjevito prošao na 1,5 metar od američkog! Novi incident iznad Baltika

Ovaj, još jedan u nizu incidenata desio se na nebu iznad Baltičkog morau ponedeljak...

  • 1

Ruski borbeni avion na kom je bila određena količina oružja, prošao je neverovatno blizu američkog aviona, na svega 1,5 metra udaljenosti!

Mej pozvala Rusiju da smanje nesporazume na "pretrpanom nebu" (FOTO)

Ovaj, još jedan u nizu incidenata desio se na nebu iznad Baltičkog mora u ponedeljak, preneo je "Fox news".

Ruski Su-27 tokom leta je nosio rakete ispod krila i približio se američkom avionu RC-135 velikom brzinom. Ovaj portal prenosi da je ruski avion provokativno leteo.

Isti nebeski prostor poslednjih dana je poprište čestih incidenata i presretanja aviona. Od 2. juna iznad Baltika dogodilo se čak 35 incidenata između ruskih i američkih borbenih aviona tokom njihovih probnih letova i vojnih vežbi koje na ovom delu neba izvode, a stručnjaci sumnjaju da se ispod svega toga krije borba za prevlast nad sirijskim nebom.

Ovaj incident došao je samo dan nakon što je rusko Ministarstvo odbrane saopštilo da će smatrati metom “svaki leteći objekat” iznad Sirije u oblastima te zemlje gde su operativne njene vazduhoplovne snage. Ministarstvo je istaklo i da suspenduje saradnju sa SAD u okviru memoranduma o sprečavanju incidenata na nebu iznad Sirije, prenele su agencije.

Takođe, i Britanska premijerka Tereza Mej pozvala je danas Rusiju da nastavi da koristi mere “dekonfliktizacije” u vazdušnom prostoru Sirije, kako bi smanjila rizik od nesporazuma na “pretrpanom nebu”.

O poslednjem u nizu sličnih incidenata više možete pročitati OVDE.

Daljinac baner

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA