Kraljica Elizabeta II iznela program nove vlade na kojem je dominirao Bregzit: Ni reči o poseti Trampa Britaniji (FOTO) (VIDEO)

Britanska kraljica u današnjem govoru u parlamentu nije pomenula planiranu državničku posetu Londonu predsednika SAD Donalda Trampa

  • 1

Britanska kraljica Elizabeta Druga danas je u nacionalnom parlamentu izložila program nove vlade Velike Britanije u kojem dominiraju pripreme za izlazak te zemlje iz Evropske unije, prenosi AP.

Turbulentno u Velikoj Britaniji: Tereza Mej dobila dozvolu od kraljice da formira vladu, opozicija pravi savez! (FOTO) (VIDEO)

Agencija navodi da je kraljičin govor bio kratak, što po AP predstavlja odraz umanjene moći britanske premijerke Tereze Mej nakon katastrofalnog ishoda prevremenih izbora na kojima je izgubila poslaničku većinu.

Navodi se da je kraljica ovim nastavila sa redovnim obavezama uprkos vesti da je njen suprug princ Filip u bolnici.

Elizabeta Druga je govor održala nakon što je u parlament stigla u društvu svog sina princa Čarlsa.

Britanska kraljica u današnjem govoru u parlamentu nije pomenula planiranu državničku posetu Londonu predsednika SAD Donalda Trampa, ali je zato kazala da se raduje poseti španskog kraljevskog para, predviđenoj za jul, prenosi AP.

Agencija podseća da je britanska vlada pozvala Trampa u državničku posetu, što je šef Bele kuće prihvatio, ali datum posete jos uvek nije utvrđen.

Foto: Tanjug/AP/ Foto: Tanjug/AP

AP navodi da je u britanskoj javnosti bilo protivljenja poseti Trampa zbog njegove politike prema migrantima, klimatskim promenama, NATO i drugim pitanjima.

Zvaničnici su više puta ponavljali da će Tramp posetiti Britaniju.

Foto: Tanjug/AP/ Foto: Tanjug/AP

Pogledajte video:

(Telegraf.rs / Tanjug)

Daljinac baner

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA