Navijačka himna gejeva koja poziva na paradu u subotu: Ovome se malo ko nadao (VIDEO I REČI PESME)

- Nije bilo lako izaći iz ormara, zato poruka što sledi važna je i jaka - kažu organizatori Parade ponosa

  • 32

Pod sloganom "Neka svi naši glasovi ore se", u subotu će biti održana Parada ponosa u Beogradu. Organizatori su za taj dan pripremili i zanimljivu himnu kojom žele da se približe navijačima, ciljnoj grupi sa kojom imaju najviše sukoba.

Parada ponosa u subotu u Beogradu: Šetnja 3 LGBT udruženja od Pionirskog parka do Trga Republike

EVROPSKA GEJ ORGANIZACIJA: Ne priznajemo Prajd u Srbiji

Spot za pesmu sniman je u balonu za mali fudbal, a izvode je tri navijačice, uz podršku sa tribina.

Ovo su stihovi pesme:

"Zašto branite nam ljubav i sputavate snove, zašto ne date nam šansu da šetamo u dvoje. Zašto dugine vas boje užasavaju i plaše, samo hoćemo slobodu, a ne nešto što je vaše - stihovi su pesme.

- Užasno je teško, ali borimo se hrabro. Nije nam svejedno jer osuđuje nas svako. Nije bilo lako izaći iz ormara, zato poruka što sledi važna je i jaka: Dođite na Prajd, ponos Srbije, u Srbiju 24. juna 2017. godine."

Foto: Telegraf Foto: Telegraf

Dodaju da LGBT osobe navijaju za sebe, jedni za druge, za sve građane i građanke, za timove, klubove, reprezentacije!

- Namerno smo u njemu iskoristili fudbalsku i navijačku ikonografiju, ne samo zato što se ona slaže sa muzikom koju koriste mnoge navijačke grupe u Evropi, već i zato što smo hteli da se približimo velikom broju ljubitelja fudbala u Srbiji - rekla je režiserka spota Milina Trišić.

- Oko sporta uopšte, a fudbala pogotovu, okuplja se veliki broj ljudi, a mi smo hteli da pokažemo da je LGBT zajednica deo našeg društva - dodala je.

Poslušajte pesmu:

Daljinac baner

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ovan

    22. jun 2017 | 18:02

    Ne damo vam da paradirate!A koga cete da volite-u to se ne mesamo!Nama smeta vasa parada i to sto za vase glupiranje mi moramo da placamo!!!Ne trazimo krvoprolice!!!Ali nemate pravo da paradirate zato sto ste drugaciji!!!Volite se,vencavajte se,radite sta god hocete!Ali ne pravite predstavu od toga!!!Nema potrebe za paradom!Sta i kome dokazujete?Dokazujete da treba da se voli isti pol?Ja ne smatram da se tako prave deca.Jer da bi se naravilo dete potrebna je muska i zenska priroda!Zato nam i smetate!Jer PARADIRATE!!!Shvatite to vec jednom !!!!

  • Majka

    22. jun 2017 | 17:56

    Bilo je uvek homeseksualnosf nemam nista protiv njih ali sta moraju da paradiraju ulicom neka idu negde na nekoj poljani i site se ispricaju

  • Ja

    22. jun 2017 | 18:47

    Sad imate i himnu!? Ja predlazem da napravite svoju drzavu u Srbiji,imate svoja prava,svoje pasose i da vam drzava Srbija placa svakom po 1000 evra do kraja zivota kao ostetu za sve sto ste vi jadni namuceni "gejevi" trpeli od od zivotinja (straight) ljudi koji pokusavaju da prehrane svoju decu sa i zive normalno!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA