Čuta i Boža greškom zapalili pozorište u Vranju?

Gradonačelnik Vranja Zoran Antić kaže da je policija privela Nikolu T. zvanog Čuta iz Vranja i Božidara S. zvanog Boža iz Bujanovca

  • 1

Pripadnici policijske uprave u Vranju rano jutros priveli su dve osobe za koje se osnovano sumnja da su 2. jula podmetnuli požar, u kome je izgorela zgrada pozorišta "Bora Stanković", rekao je načelnik Policijske uprave u Vranju Slađan Velinović.

On je istakao da je policija sve kapacitete usredsredila na pronalaženje nalagodavaca tog čina.

Mediji su ranije javili da je meta piromana bila u stvari diskoteka "Paladijum" koja se nalazi neposredno uz pozorište i iz koje se požar proširio na pozorište preko krovne konstrukcije.

Gradonačelnik Vranja Zoran Antić rekao je da je policija privela Nikolu T. zvanog Čuta iz Vranja i Božidara S. zvanog Boža iz Bujanovca.

Istražni sudija Osnovnog suda u Vranju Ljiljana Nikolić je potvrdila da je već počela da radi na rasvetljavanju tog slučaja.

Zgrada pozorišta "Bora Stanković" u Vranju, stara 120 godina, izgorela je do temelja u podmetnutom požaru u zoru 2. jula.

U Vranju je formiran Odbor za izgradnju nove zgrade pozorišta koja će, kako je saopšteno, koštati oko 200 miliona dinara, a biće završena 31. januara naredne godine, na Dan grada Vranja.

(I. M. / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • vlada

    26. jul 2012 | 17:20

    Renoviranje kosta 200 miliona. Bas me zanima sta ce i kako da optuze tu dvojicu.Dan je 1000din i dobice 200.000 dana po toj racunici.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA