Mej: Građani EU mogu da ostanu u Britaniji nakon Bregzita

Mej je ranije danas, po dolasku na samit EU, rekla da će izneti predloge za zaštitu prava građana EU u Britaniji, dok traži sličnu zaštitu za Britance koji žive u Uniji

  • 1

Britanska premijerka Tereza Mej obećala je danas građanima EU koji žive u Britaniji da će im biti dozvoljeno da ostanu u toj zemlji nakon Bregzita, ali je odbacila pozive Brisela da evropski sud nadgleda njihova prava.

Turbulentno u Velikoj Britaniji: Tereza Mej dobila dozvolu od kraljice da formira vladu, opozicija pravi savez! (FOTO) (VIDEO)

Tokom radne večere sa drugim EU liderima na samitu u Briselu, Mej je jasno stavila do znanja da od nijednog građanina EU koji trenutno legalno boravi u Britaniji neće biti traženo da napusti zemlju u trenutku kada Britanija napusti Uniju, rekao je neimenovani izvor iz britanske vlade, a prenosi AFP.

Mej je ranije danas, po dolasku na samit EU, rekla da će izneti predloge za zaštitu prava građana EU u Britaniji, dok traži sličnu zaštitu za Britance koji žive u Uniji.

U Briselu se danas održava dvodnevni samit zemalja članica EU koji je posvećen borbi protiv terorizma, jačanju evropske odbrane, trgovinskim pitanjima i migrantskoj situaciji u Sredozemlju.

Daljinac baner

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA