Srbija ima novi psytrance festival sa brutalnim lineup-om!

W.O.L.F 2017 (Way Of Life Festival) na veoma inovativan način promoviše Srbiju u svetu, predstavljajući njen duh kroz drevnu simboliku snažne divlje životinje - vuka

  • 8

Da, tako je! Spomenik prirode "Straža" nadomak Vršca će ove godine biti epicentar vrhunskog provoda, izuzetne produkcije i scenografije, kao i poznatih svetskih psytrance izvođača iz Čilea, Austrije, Belgije, Nemačke, Norveške, Velike Britanije, Hrvatske, Makedonije i Srbije.

A netaknuta priroda, prelepa šuma, kampovanje i kupanje u bistroj reci Karaš, dodatno će učiniti ovaj festival neodoljivim za posetioce!

Foto: Promo Foto: Promo

W.O.L.F 2017 (Way Of Life Festival) na veoma inovativan način promoviše Srbiju u svetu, predstavljajući njen duh kroz drevnu simboliku snažne divlje životinje - vuka. Vuk je često kroz istoriju bio svojevrsna personifikacija srpskog naroda i oličenje njegovog duha. Simbolika je jasna i podrazumeva jak, nesputan karakter, potrebu za slobodom, nepokornost, nepokolebljivost, ali i pripadnost kolektivu, mudrost i superiornu inteligenciju.

Foto: Promo Foto: Promo

Upravo nošeni tim duhom, na W.O.L.F-u će nastupiti velike svetske psytrance zvezde DigiCult, Goasia, Boom Shankar, Bitkit, Tropical Bleyage, Pulsar, ali mnogo drugih globalno poznatih izvođača kao što su Spirit Architect, Carina, Aioaska, BPM, Sarmati, Champa, Tristate, Opsy. Ceo lineup možete pogledati OVDE.

Foto: Promo/ Boom Shankar Foto: Promo/ Boom Shankar

Pored muzičkog programa, posetioci će moći da uživaju u raznim umetničkim prezentacijama, performansima, u kupovini unikatnog nakita, odeće, umetničkih radova i rukotvorina... Biće tu žonglera, umetnika sa vatrom, slikara, akrobata, umetnika koji crtaju kanom, dizajnera... Uživaće se i u alternativnim vežbama u prirodi i masažama pogodnim za poboljšanje telesnog zdravlja, kao i u tradicionalnim i inostranim jelima i specijalitetima, zdravim napitcima, voćnim salatama…

Ali to nije sve! Ovaj festival je postao internacionalno prepoznatljiv zbog jedne potpuno originalne ideje - da spoji avanturističke sportove i muziku u jedan događaj. Zvuči nerealno, ali tako je. U sklopu W.O.L.F avanture posetioci će moći da se oprobaju u kajakingu, airsoftu, paintballu, streljaštvu, a takođe i u nekim laganijim sportskim aktivnostima kao što su odbojka, frizbi, plivanje... Ova kreativna kombinacija je oduševila inostrane ljubitelje festivala i oni dolaze, jer tako nešto nisu videli nigde u svetu do sada.

Još jedna specifičnost je W.O.L.F. izdvojila od drugih svetskih festivala. W.O.L.F. svake godine određuje države koje postaju počasni gosti, tzv. "Guest country", čiji državljani mogu besplatno posetiti festival i uživati u svim programima. Ove godine počasni gosti su državljani iz BIH, Makedonije, Rumunije, Austrije i Norveške, tako da, ukoliko imate prijatelje ili poznanike iz ovih zemalja, pozovite ih da iskoriste ovu akciju i ulepšaju sebi leto. Ova odluka je donešena u saradnji sa Gradom Vršcem i Turističkom organizacijom Vršca, kako bi se unapredila internacionalna eksponiranost ove turističke regije i podigao broj poseta iz inostranstva.

Kako navode organizatori, suština festivala jeste da na njemu, barem na trenutak, budemo slobodni od pritiska svetskog duha, da radimo ono što nam prija i živimo na način koji volimo, slobodno, kao što to čini vuk… da se se opustimo, oslobodimo misli, uživamo u prirodi, muzici, druženju, umetnosti i stvaranju. Zato organizatori "vučijim zovom" prizivaju sve ljude slobodnog duha da postanu deo W.O.L.F čopora, deo "Vučije porodice". Festivalska vrata su otvorena za sve... za avanturiste, umetnike, zabavljače, muzičare i plesače, drvodelje i plivače, roštiljdzije i svirače…

- Vrhunac lepote življenja je kada smo svi zajedno, delimo pozitivnu energiju i znanje, tada čopor postaje pleme, a W.O.L.F. izvor njegove energije - izjavili su organizatori.

Foto: Promo Foto: Promo

Zato, ako mislite da se uklapate u W.O.L.F. porodicu kao fotograf, videograf, izlagač, umetnik, roštilj majstor, akrobata ili nešto drugo, festival željno iščekuje vaše prijave na zvaničan mejl.

Ulaznica za Festival obezbeđuje trodnevni pristup festivalu, besplatno kamp mesto, besplatan parking, tuševe, plažu i toalete, a ulaz za decu mlađu od 10 godina je besplatan. Tokom popusta koji traje do kraja juna, cena ulaznica je 2.500 dinara. Kako se približavamo festivalu, cena karata će se povećavati. U julu, do samog festivala, cena će iznositi 3.000 din, a na ulazu će biti 3.500 din. Jednodnevne karte će moći da se kupe na ulazu po ceni od 2.000 din.

U pretprodaji karte se mogu kupiti u svim WinWin prodavnicama širom Srbije OVDE ili na internetu preko DDTickets.

Festival ima organizovani prevoz od Niša do festivala i od Vršca do festivala. Za sve dodatne informacije posetite www.wayoflifefest.org i pratite Fejsbuk stranicu.

(Telegraf.rs/ PR)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • No-Yes

    23. jun 2017 | 17:29

    Slusam i pratim Trance scenu od 98- ovi sto ste vi naveli u Line up nisu videli SVETKE ZVEZDE znase koje su to -Astrix-Indra-Melicia-Skazi e to su Trance zvezde a ne ovi vasi pustaci tudjih stvari...prijano i dovidjenja....

  • rabo

    24. jun 2017 | 07:52

    Kultura sodome i gomore

  • Ivan

    7. jul 2017 | 15:19

    Mnogi od ovih sa lineup-a su ne samo videli nego radili godinama sa nejvecim svetskim zvezdama trance muzike. Nasi live act-ovi su izuzetno kvalitetni i nikad bolje kotirani u inostranstvu. Goasia, Tropical Bleyage i sl. su u Goa svetu trenutno izuzetno cenjeni. Sto se tice stranaca Digicult je jedan od vodja NeoGoa pokreta tj. nove scene Goa muzike i ponovnog revivala ovog muzickog pravca. U odnosu na bedni Gaia stage na Exitu koji kao festival ima ogromne budzete a zakida na svemu i ne zeli da odvoji nikakva sredstva za ovaj stage zato sto organizatori ne vole psychedelic i goa trance i onda se vrte konstatno svake godine isti ljudi sa domace scene kao i malo poznati i jeftini stranci ko ove godine, ovaj festival je s obzirom na mali budzet trenutno najveci psychedelic i Goa festival u Srbiji.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA