U Bečeju napravili ogledno odeljenje, ono podbacilo na maturskom: Sad se vodi istraga ko je kriv za neuspeh!

Takođe, učenici prve generacije oglednog odeljenja nisu pokazivali zavidnu želju za napredak, pa i oni snose deo odgovornosti za loše rezultate

  • 2

Ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Mladen Šarčević sastao se sa direktorkom Tehničke škole u Bečeju, Svetlanom Spahić radi utvrđivanja razloga koji su doveli do velikog neuspeha na maturskom ispitu učenika koji su pohađali ogledni obrazovni profil elektrotehničar informacionih tehnologija u ovoj školi.

VELIKA PROMENA U ZAKONU O ŠKOLSTVU: Učenici će ići na društveno-korisni i humanitarni rad, ako naprave ove greške

Na sastanku je konstatovano da je odgovornost na nadležnima u Ministarstvu što su dozvolili formiranje odeljenja u školi koja nije bila dovoljno pripremljena i koja nije imala na odgovorajući način selektovane kadrove.

Takođe, učenici prve generacije oglednog odeljenja nisu pokazivali zavidnu želju za napredak, pa i oni snose deo odgovornosti za loše rezultate.

Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja očekuje da direktor škole preduzme odgovarajuće zakonske mere protiv odgovornih lica u školi i da o tome obavesti Ministarstvo.

Roditelji učenika su pozvani na zajednički roditeljski sastanak i učenicima će biti omogućeno da imaju adekvatnu pripremnu nastavu za polaganje maturskog u sledećem ispitnom roku.

Napominje se da je škola do sada dobro radila, ali da je ovo prestup koji zahteva sveobuhvatnu analizu kako školskih organa, tako i predstavnika lokalne samouprave.

Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja ove godine nije dalo saglasnost za formiranje sličnih oglednih odeljenja u mnogo gradova Srbije, tačnije u svim mestima gde je postojala sumnja u kapacitet za ogledne profile, ali i odeljenja za rad sa nadarenom decom.

Daljinac baner

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Moje ime

    23. jun 2017 | 21:54

    A možda im nisu dozvolili da prepisuju na testu. Nisu krivi predmetni nastavnici, već ovi koji su dezurali.

  • Тутор

    23. jun 2017 | 17:22

    Ха, ха, ха.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA