PAKAO U JUŽNOJ AFRICI: Silovali gazdaricu pa je ubili - sina udavili u kipućoj vodi! (FOTO)

Genocid sa kojim se posle rušenja aparthejda suočavaju belci se nastavlja: napadači su provalili u kuću porodice Vijena u Johannesburgu za koju su radili, silovali gazdaricu, zatim pogubili nju, njenog muža i sina

  • 6

Dvojica napadača, bivši članovi posluge, provalili su u kuću porodice Vijana u Johanesburgu kako bi ukrali imovinu i osvetili se Džeraldin Vijani (42), jer je bila "loša gazdarica". Naime, Sifo Mbele (21) i Patrik Radebe (24) utopili su njenog sina, 12-godišnjeg dečaka, u kipućoj vodi, nakon što su nju silovali a potom ubili i nju i supruga.

Napadači su provalili u kuću porodice Vijana u Johannesburgu za koju su radili kako bi se osvetili za način na koji se Džeraldin odnosila prema svojim zaposlenima.

Međutim, Džeraldin se vratila kući dok je provala još bila u toku, pa su provalnici su je napali golf-palicom i mačetom i naredili joj da otvori porodični sef.

Njen muž Toni (53) i sin Amaro (12) stigli su kući ubrzo. Napadači su ih vezali i zaključali u odvojene sobe.

Sifo Mbele (21), sin njihovog batlera, silovao je Džeraldin, dok joj je baštovan Patrik Radebe (24) sedeo na njenom licu. Nakon što je Mbele završio, i Radebe ju je silovao.

Džeraldinu i supruga napadači su ubili pištoljem, a prema njihovom svedočenju, Amara su ubili jer su mislili da će ih prepoznati. Dečaka su ubili tako što su napunili kadu kipućom vodom i Amarovu glavu stavili sa licem ka dole.

Porodičnog psa ubili su tako što su mu rasporili utrobu.

Jedina preživela je ćerka, pošto se tada nije zatekla na mestu zločina.

Mbele i Radebe u utorak su priznali tri ubistva i jedno silovanje, a prema južnoafričkim medijima, nakon priznanja su krenuli prema svojim ćelijama smejući se celim putem.

Pakao u kome žive Buri, ali i drugi belci, od kako je srušen aparthejd, i dalje se nastavlja, a južnoafričke vlasti ili ne reaguju ili reaguju nedovoljno. Poznat je odgovor koji je novinaru BBC predsednik ove države dao pre par godina na pitanje kako nameravaju da spreče da se ovo i dalje dešava: "Ako se belcima ne sviđa, mogu da napuste Južnu Afriku." Prirodno je da će monstrumi takav odgovor shvatiti kao odobravanje svojih činova.

(I. D. / Jutarnji. hr)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA