Budući brucoši se uplašili prijemnog na ETF: Fakultet povećao kvotu uoči samog ispita

- Nedavno smo organizovali probni prijemni ispit. Mnogi su verovatno odustali kada su videli težinu zadataka koja će biti na prijemnom - kaže dekan ETF-a prof. Zoran Jovanović

  • 2

Smer Softversko inžinjerstvo na Elektrotehničkom fakultetu (ETF) umesto prvobitno planiranih 120, moći će da upiše 180 studenata pošto je jutros povećana kvota za taj dosek. Za ovaj fakultet, inače, ove godine prijavilo se manje budućih brucoša, a dekan smatra da je svršene srednjoškolce uplašio probni prijemni.

Kako da na prijemnom osvojite maksimalan broj poena na testu opšte kulture?

Počeli prijemni ispiti na beogradskim fakultetima: Evo gde je najveća navala

Prijemni ispiti za buduće brucoše počeli su danas na mnogim fakultetima u Srbiji i trajaće do 2. jula.

Elektrotehnički fakultet iz Beograda prijemni iz matematike je organizovao na Beogradskom sajmu, a test je polagalo 1.150 maturanata dok će indeks tog fakulteta dobiti 720 brucoša.

Dekan ETF-a prof. Zoran Jovanović kaže da je kvota na smeru Elektrotehnika i računarstvo - 540 studenata, a Softversko inženjerstvo 180 studenata.

- Jutros je odlučeno da se kvota na smeru softverrsko inženjerstvo poveća sa 120 na 180 studenata. Na tom smeru na teret budžeta biće upisano 30 studenata, dok će 150 biti samofinansirajućih - pojašnjava Jovanović.

On dodaje da je prošle godine više maturanata polagalo prijemni na tom fakultetu, čak 1.300, a to što je ove godine bilo manje zainteresovanih kandidata pretpostavlja da je "kriv probni prijemni" koji je prvi put organizovan ove godine na ETF-u.

- Nedavno smo organizovali probni prijemni ispit. Mnogi su verovatno odustali kada su videli težinu zadataka koja će biti na prijemnom - dodaje Jovanović.

FOTO: Telegraf FOTO: Telegraf

U dva termina prijemni su danas polagali i budući brocoši Filološkog fakulteta, dok će sutra na proveru znanja kandidati koji su predali dokumenta na Pravnom fakultetu, FON-u...

Konačna rang lista na svim fakultetima biće objavljena do 10. jula, a upis na fakultete zakazan je od 10. do 14. jula.

Drugi upisni rok počinje 1. septembra predajom dokumenata, koja traje do 5. septembra, a 6. i 7. septembar rezervisani su za prijemne ispite. Konačna rang lista biće objavljena 13. septembra, a upis mora biti završen najkasnije do 16. septembra.

Daljinac baner

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • sima

    26. jun 2017 | 18:05

    ETF vise nije ono sto je nekad bio ili sto bi trebalo da bude. Na njemu predavanje drze asistenti, tako sto skinu predavanje nekog profesora sa interneta, pa ga prepricaju. Profesora na ETF-u nema, profesori su na privatnim fakultetima, primaju platu iz budzeta za nerad na ETF-u, a na privatnim fakultetima cepaku na crno.

  • Mladen Nemilosrdni

    26. jun 2017 | 22:15

    Bojkot prijemnog i gotovo. Mami i tati nek idu tako pa nek se ponašaju.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA