≫ 

Poginuo radnik na gradilištu u Novom Sadu, uhapšena dvojica

Od zadobijenih povreda jedan od radnika je umro

  • 15

U nesreći na gradilištu Žeželjevog mosta u Novom Sadu, jedan radnik je poginuo, dok je drugi zadobio teške povrede i zbog preloma noge, zadržan je u Kliničkom centru Vojvodine. Zbog ove tragedije koja se dogodila u subotu u jutarnjim satima, policija je odredila zadržavanje dvojici građevinaca, pišu Novosti.

Crni oblaci “progutali” Novi Sad: Nestvarne fotografije olujnog neba

Užasno nevreme u Novom Sadu. Vetar čupao drveće, na ulicama potop (VIDEO)

Na Žeželjevom mostu, prilikom izvođenja radova sa armaturom, teške povrede je zadobio Dragoljub Jović (64) iz Leskovca. On je kolima hitne pomoći prevezen u Urgentni centar, ali je, nažalost, ubrzo preminuo. Drugi povređeni radnik Miodrag Milenković (39), takođe iz Leskovca je zbog teških povreda, preloma noge, zadržan u bolnici.

- Pacijent se nalazi na Klinici za ortopediju - rečeno je u KCV. - Njegovo zdravstveno stanje je stabilno.

Policija je, po nezvaničnim saznanjima, u subotu uhapsila G.G. (61), španskog državljanina, koji je zaposlen u firmi „Azvi“ iz Španije koja izvodi radove na Žeželjevom mostu, kao i njegovog kolegu G.F. (40) iz Zmajeva. Dvojica građevinaca se sumnjiče za teško delo protiv opšte sigurnosti.

Inspekcija rada je bila na gradilištu posle nesreće, ali tek kada dobiju izveštaj iz policije i tužilaštva, znaće, kako kažu, da li ima elemenata krivičnog dela i da li je bilo propusta u radu.

Daljinac baner

(Telegraf.rs/Večernje Novosti)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • čarls bronson

    26. jun 2017 | 19:29

    Da li je čovek sa 64 godine starosti sposoban da radi na gradilištu ? Verovatno nije, ali je morao da ispuni uslov za odlazak u penziju , koji su postavili oni koji nisu, u životu, digli ništa teže od kašike . Pre par meseci, u Boru je upao čovek u rudnički basen , a imao je 62 godine života i 41 radnog staža.

  • dušanka

    26. jun 2017 | 18:28

    Zasto nisu objavljena imena lica koji su odgovorni za smrt radnika i povredjenih !?Jesu li oni radili ilegalno !?Ako su rukovodioci odgovorni ,zasto anonimnost !?Ili mozda radnici koji su nastradali nisu vazni ,vec je bolje sačuvati krivce .Neverujem i da se stvarno desilo da su uhapšeni ?A i da jesu ,za sat i dva pice pušteni i verovatno okriviti radnike da su oni krivi !Do sada nikada niko nije odgovarao .Jadni ljudi !Gde "spava "inspekcija ?!

  • MinaGogi

    26. jun 2017 | 18:14

    Strašno, jadan čovek. Koje osobe su uhapšene, dok ih neimenuju punim imenom i prezimenom ne verujem da je iko uhapšen. Pokoj duši nesrećniku.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA