GDE VAM JE SAD DANKE DEUTSCHLAND? U Hrvatskoj "plaču" jer su ih Nemci "izdali"

Slovenija i Hrvatska su se zajedno podvrgnule međunarodnom arbitražnom postupku sporazumom od 4. nevembra 2009

  • 39

Zvanični Berlin, preko Ambasade u Zagrebu, pozvao je Hrvatsku da prihvati presudu Arbitražnog suda u Hagu u graničnom sporu između te zemlje i Slovenije u Piranskom zalivu, koja će biti objavljena danas.

SUTRA JE DAN D ZA HRVATSKU I SLOVENIJU: Sud u Hagu donosi konačnu presudu o sporu koji traje duže od decenije

- Međunarodno arbitražno sudstvo vredan je instrument međunarodnog prava i igra važnu ulogu u rešavanju međudržavnih sporova - poruka je Berlina.

U saopštenju se podseća da su se u vezi s jednim bilateralnim pitanjem, Slovenija i Hrvatska zajedno podvrgnule međunarodnom arbitražnom postupku sporazumom od 4. nevembra 2009.

Stoga je, nezavisno od sadržaja odluke, sa stanovišta nemačke vlade važno načelo međunarodnog prava da se odluke arbitražnih sudova moraju poštivati i da ih strane moraju primeniti.

- Očuvanje integriteta međunarodnog sudstva u zajedničkom je interesu svih država. Države članice Europske unije u tome moraju prednjačiti dobrim primerom -poruka je Berlina koju je saopštila nemačka Ambasada u Zagrebu.

Daljinac baner

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • NS

    29. jun 2017 | 14:27

    Hrvati zauvek treba da pevaju danke deutschland, bez obzira na sve u buducnosti jer sadasnjost ne bi ni imali bez njih! Kao kad ih cujem da pljuju po Titu, trebalo bi u "zvezde da ga kuju" za sve sto im je doneo na racun ostalih republika bivse drzave!

  • Johan

    29. jun 2017 | 14:23

    Nisu oni ništa izgubili jer Ista i Dalmacija nikada nisu bili hrvatski.Oni su živeli najviše u Zagorju,Hercegovini i Slavoniji kao austrougarski protektorat a prvu državu priznatu od međunarodne zajednice su dobili pre 25 godina.

  • Pera Kojot # 1

    29. jun 2017 | 15:24

    Hahaha, pa sta su konjusari mislili da ih vole! Pa nemozes da vekovima budes u stali , a onda da jednog dana budes da njima isti , moze ali me u njihovim glavama!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA