Vođa ISIS-a Bagdadi je definitivno mrtav: Iran potvrdio smrt najtraženijeg čoveka na svetu

Nakon saopštenja ruskog ministarstva, mediji su više puta preneli informaciju da je lider Islamske države mrtav, ali ta informacija nije zvanično potvrđena

  • 3

Predstavnik vrhovnog verskog vođe u Iranu ajatolaha Alija Hamneja klerik Ali Širazi rekao je da je lider Islamske države Abu Bakr al Bagdadi definitivno poginuo, prenela je državna novinska agencija Irana.

Najtraženijeg teroristu su ubijali 100 puta, i Rusi i Amerikanci, ali još niko ne potvrđuje da je zaista mrtav!

On je to rekao u intervjuu iranskom vebsajtu Asr-e Iran. Međutim, za sada nema komentara iranskih zvaničnika.

Širazi je predstavnik iranskog vrhovnog lidera u specijalnom timu Revolucionarne garde koji se zove "Kuds fors", a koji je zadunžen za delikatne akcije Irana van granica te zemlje, prenosi B92.

- Terorista Bagdadi je definitivno mrtav - rekao je klerik.

Ranije ovog meseca, rusko Ministarstvo odbrane saopštilo je da je Bagdadi najverovatnije ubijen u napadu ruskog vazduhoplovstva na komandni štab u južnom delu predgrađa Rake koji se dogodio krajem maja.

Nakon saopštenja ruskog ministarstva, mediji su više puta preneli informaciju da je lider Islamske države mrtav, ali ta informacija nije zvanično potvrđena.

Daljinac baner

(Telegraf.rs/Srna)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA