Više od 20 požara po zapadnoj Srbiji: Sami smo sebi najveći neprijatelji

Zakonom je, u ovim slučajevima, predviđena i nadoknada troškova intervecija vatrogasno-spasilačkih jedinica i podnošenje zahteva za pokretanje prekršajnog postupka protiv lica koja vrše spaljivanje

  • 1

Zbog izuzetno visokih temperatura i jakog vetra, na području Čačka, Gornjeg Milanovca i Lučana, vatrogasci su tokom dana imali pune ruke posla.

GORELA ZGRADA U BRAĆE JERKOVIĆU: Požar izbio u podrumu usred noći, stanari spavali

Pripadnici vatrogasnih jedinica gasili su više od 20 požara. U nekim slučajevima požari su izbijali usled varničenja električnih kablova na niskonaponskoj mreži, saznaje Glas zapadne Srbije.

Iz Odeljenja za vanredne situacije u Čačku apeluju na poljoprivredne proizvođače i građane, da za vreme izvođenja poljoprivrednih i drugih radova kojima mogu izazvati požar, budu oprezni i preuzimu sve neophodne mere zaštite kako bi se izbegao njegov nastanak i širenje.

Takođe, napominju da je Zakonom o zaštiti od požara, zabranjeno loženje vatre u šumi i na udaljenosti od 200 metara od šume, kao i spaljivanje ostataka strnih useva, spaljivanje smeća na otvorenom prostoru i spaljivanje biljnih ostataka.

Zakonom je, u ovim slučajevima, predviđena i nadoknada troškova intervecija vatrogasno-spasilačkih jedinica i podnošenje zahteva za pokretanje prekršajnog postupka protiv lica koja vrše spaljivanje.

Građani u slučaju izbijanja požara treba odmah da reaguju i pozovu vatrogasno-spasilačku jedinicu na telefon 193.

Daljinac baner

(Telegraf.rs/GZS)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA