Ovaj srpski grad je filmska Meka: Gotovo snimanje "Robina Huda" na MOĆNOJ LOKACIJI (FOTO)

Film je predodređen za uspeh jer će ga na premijeri videti preko 12 miliona ljudi

  • 2

U smiraj pretposlednjeg dana juna produkcija indijskog filmskog spektakla "Vivegam" ("Inteligencija") preselila je ekipu sa Borskog jezera i Zlotske pećine u RTB Bor, a poslednje klape filma "pale" su u kontrolnoj sobi stare topionice, u popularnom "hjusotnu", dok je par scena snimljeno i u MČ sobi nove topionice.

Prelepi grad na obali Save je već muzička destinacija: Šabački letnji festival od 28. do 30. jula

U Boru i okolini film "Vivegam" sniman je u dva navrata. U maju je stotinak filmskih radnika iz Indije, Srbije i Bugarske radilo osam dana na scenama u Zlotskoj pećini, a krajem juna se njih 70-ak na pet dana vratilo u Bor da završi snimanje.

- Bor u poslednje vreme postaje prava filmska Meka. Brojne produkcije, i domaće i strane, u potrazi za povoljnim lokacijama za snimanje filmova i spotova, sve češće dolaze kod nas. Samo u poslednjih mesec dana, dozvolu za snimanje tražile su od RTB-a Bor tri filmske i jedna muzička produkcija - rekla je Gorica Tončev Vasilić, portparol RTB-a Bor.

Foto: Tanjug/RTB Bor Foto: Tanjug/RTB Bor

U pitanju je akcioni film o modernom Robinu Hudu, junaku koji kroz borbu sa neprijateljima prikuplja sredstva za održavanje sirotišta.

Film je snimio najveći proizvođač filmova u Indiji - Tolivud, zahvaljujući kojem ova mnogoljudna zemlja ima zavidnu filmsku reputaciju.

Reč je o produkciji iz južnog dela Indije koja je po budžetu i gledanosti filmova mnogo veća od, nama poznatog, Bolivuda, kaže Tončev Vasilić.

Glavnog junaka tumači zvezda indijske kinematografije Adžit Kumar, pa produkcija tvrdi da je film predodređen da bude uspešan.

Foto: Tanjug/RTB Bor Foto: Tanjug/RTB Bor

U prilog tome govori podatak da se već zna da će njegovo premijerno prikazivanje, zakazano za 10. avgust, pogledati 12 miliona ljudi.

- Snimanje u Boru je bilo pravo zadovoljstvo. Ljudi su srdačni i pozitivni, a uz to i veoma profesionalni. Zahvalan sam na tome i iskreno se nadam da ću još koji put imati priliku da radim u Srbiji. Narod jako sličan mom, veseo i pun ljubavi. Oduševljen sam - rekao je Adžit Kumar po završetku snimanja.

Film "Vivegam" sniman je 80-ak dana na više lokacija u Srbiji: u Boru, Zlotskoj pećini, Staroj planini i u Beogradu.

Daljinac baner

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Teme

Komentari

  • Srle

    30. jun 2017 | 14:59

    Turisti posetite Zlotsku pecinu najlepsa je i pogled u kanjon Zlotske reke

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA