Grom zapalio vikendicu kod Prijepolja: Izgorela do temelja, vatrogasci nisu mogli ništa da učine

Vatrogasci su stigli brzo po pozivu, ali nisu mogli da priđu mestu požara svojim vozilom jer je put u katastrofalnom stanju

  • 0

U Velikoj Župi kod Prijepolja od udara groma je izgorela montažna vikendica u vlasništvu Mihaila Sredojevića, a vatrogasci koji nisu mogli da priđu cisternom zbog lošeg puta vatru su gasili pomoću običnih PP aparata.

Eksplozija i požar u Hrvatskoj: Vatra zahvatila nisko rastinje iznad Trogira, gašenje ometa jak vetar, evakuisani turisti (FOTO)

Vikendica u besputnom zaseoku Kovačevac izgorela je do temelja, mada su u pomoć Sredojevićima pritekle i komšije pokušavajući da požar ugase baštanskim crevima za vodu.

Vikendica je bila podignuta spod stabla smrče, nedaleko od malinjaka, a prema rečima komšija služila je kao pomoćni objekat. Grom je tokom nevremena juče kasno po podne najpre udario u drvo, nakon čega se požar proširio na vikendicu.

- Vatrogasci su stigli brzo po pozivu, ali nisu mogli da priđu mestu požara svojim vozilom jer je put u katastrofalnom stanju. Pun je rupa i kratera i njim se može samo peške. Opštinske vlasti na nas su potpuno zaboravile. Put godinama nije popravljan, a u zaseoku je u poslednje vreme podignuto dosta malinjaka - kažu meštani.

Daljinac baner

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA