SEKS DIPLOMATIJA: 3.000 srpskih prostitutki u američkoj vojnoj bazi "Bondstil"!

Skoro 3.000 devojaka iz Srbije tokom godine "prođe" kroz američku vojnu bazu kraj Uroševca. Prostitucija cveta jer su u nju umešani i carinici i policija

  • 3

Prostitutke iz Srbije su najtraženija "roba" u vojnim bazama na Kosovu i Metohiji, posebno u bazi "Bondstil" u blizini Uroševca. Tokom godine ovim bazama "prodefiluje" oko 3.000 srpskih devojaka. Iako je javna tajna da su vojne baze na Kosovu jedna od glavnih destinacija za prostitutke, tamo još nijedna policija nije dirnula, jer su u trgovinu belim robljem često uključeni carinici i policaci.

 

Kako piše dnevni list "Press", ovaj problem postaje sve veći. Naime, kroz ove vojne baze prolaze devojke na "putu" ka Makedoniji, Albaniji ali i nekim drugim državama bivše Jugoslavije. Sumnja su da su deo tog lanca i 22 devojke iz Srbije koje su pre dva dana privedene u Skoplju jer su nezakonito radile kao igračice i "družbenice gostiju".

 

Bivši inspektor policije Ljuba Milanović kaže da nije čudo što su devojke iz Srbije uhapšene u Makedoniji, jer prostitucija i trgovina belim robljem ne poznaju granice i predstavljaju jednu od najorganizovanijih kriminalnih aktivnosti.

 

- Kad govorimo o prostoru bivše Jugoslavije, moram da napomenem da je otvaranjem stranih vojnih baza tržište prostitucije i belog roblja postalo atraktivno. Tako je i prisustvo devojaka, koje su žrtve trgovine belim robljem, i njihovo uključivanje u prostituciju, najrasprostranjenije na Kosovu, jer su tu vojne baze. Srpkinje su za američke vojnike atraktivna roba. Baza "Bondstil" je zato destinacija koja je izazov za mnoge trgovce belim robljem, ali i lokalne srpske i albanske makroe - ističe Milanović.

 

Upućeni tvrde da su Srpkinje veoma tražene na Balkanu, ali i na Zapadu, i da godišnje u proseku oko 3.000 žena sa ovih prostora odlazi širom Evrope.

 

Međutim, južna ruta nije jedina kojom se kreću devojke iz Srbije. Poznavaoci prilika kažu da, s obzirom na ekonomsku krizu, one sve češće odlaze iz Srbije u BiH, gde "zabavljaju" goste u klubovima i elitnim hotelima u Sarajevu. Leti se najčešće spuštaju na primorje, a cena njihovih usluga je 20 do 30 evra.

 

- Odlaze u Tivat, Budvu, Bar, Herceg-Novi u Crnoj Gori , a jahtama stignu do Dubrovnika, Rovinja, Splita, Hvara...Veoma popularna destinacija postaje Kipar, zato što do sada nije "provaljena". Tu su uvek i lokali u Nemačkoj, Španiji, Italiji, Austriji i u Dubaiju - ističe "Pressov" dobroobavešteni izvor.

 

(M. S. / Press)

 

 

 

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • suljo

    30. jul 2012 | 10:37

    ona je monstrum a zar nije mladic 1ooo puta veci monstrum od nje?

  • Nema nja

    30. jul 2012 | 20:04

    Gde je razlika izmedju proklamovanog i realnog toliko velika uvek REALNI zivot deluje kao kiselinom perforirano crevo...grotesno! U UZORU -majki Rusiji- mentalne determinante su: terndi, brendi, grisha (citaj reket), rokirovka (medjedev zamenjen sa carem Put-in-om)...a relni zivot je najsurovija borba za opstanak, prostitucija, droga, cist alkohol, pravo NAJJACEG, raspad svih normi...otuda i snaga privlacnosti za ovdasnje milione koji VOLE BRUTALNU FIZICKU SILU i snagu oruzija i Ruskinje (kao i kolonija JULOVACA sto ‘biznisuje’ u Moskvi a i shire sa novcima odavde) sa nejasnom granicom prostitucije i 20cm visokim shtiklama. U samo-raspadajucoj balkanskoj nimi-kopiji takodje je isti sistem vrednosti:trend, brand, umesto grishe je MITO (drzava i finansijska supstanca svih pokradena od strane najboljih 'brace i sestara'- dobre 'kandje,'cheljusti' i 'porijeklo'), umesto rokirovke je 'rastrojka' svakog sa svakim ...moralne norme nepostojece...popovi hoce crkve kao da se od maltera RADJA i ODRZAVA DUHOVNOST. Stoga ne cudi da one koje ne mogu drugacije NA RACUN BUDJETA, 'gradjanke' idu po zelene novcanice u Bondstil. Prishtinu i Tetovo jer im je preselo da domaci bumbari shkrtare a spremeni su da se istresu samo za odvratni kolateral- 'pljeskavicu sa ugla' za seks...racunaju sto je malo malo je - VOJNICI i Albanci su izdasniji. Ovo gore je dubinski snimak propasti po PRIRODNIM ZAKONIMA gde je svaki ‘spoljni' neprijatelj SUVISAN. ‘Unutrashnji’ se uvi;ek PREBROJAVAJU I TERORISU …ker oni sto su ‘drzava’ NE ZNAJU STA RADE’!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA