≫ 

Smrtno bolesna beba ujedinila Trampa, papu Franju i ceo svet: Lekari ne žele više da je leče, hoće da je skinu sa aparata

U ponedeljak je Tramp na Tviteru izrazio podršku roditeljima, jer doktori u Londonu žele da malog Čarlija isključe sa aparata

  • 0

Sudbina Čarlija Garda, smrtno bolesnog dečaka, privukla je pažnju najmoćnijih ljudi na svetu: pape Franje i američkog predsednika Donalda Trampa. Prošle nedelje Evropski sud za ljudska prava je presudio da bolnica može da prestane da održava ovu bebu u životu, jer ima retku genetsku bolest.

NAJTUŽNIJA PRIČA NA SVETU: Umro sa tek rođenom ćerkicom u naručju! Ocu na samrti uslišena poslednja želja (VIDEO)

Njegovi doktori žele da ga skinu sa aparata, ali se roditelji ne slažu. Kris Gard i Koni Jates, žele da bolnica pusti njihovog sina, kako bi ga odveli u SAD na eksperimentalni tretman.

U nedelju je papa Franja poručio roditeljima bebe, koja je u bolnici u Londonu, da se bore do kraja za život svog deteta, piše CNN.

- Sveti otac prati šta se dešava sa malim Čarlijem i saoseća se sa roditeljima. On se moli za njih u nadi da će njihova želja biti ispoštovana do kraja - rekao je u nedelju direktor pres službe papa Franje, Greg Burke.

U ponedeljak je Tramp na Tviteru izrazio podršku roditeljima, jer doktori u Londonu žele da malog Čarlija isključe sa aparata.

- Ako možemo malo da pomognemo malom Čarliju rado ćemo to da uradimo - objavio je Tramp.

Helen Fere direktor medijskih poslova u Beloj kući, izdala je saopštenje u ponedeljak.

- Nakon saznanja o situaciji bebe Čarlija, predsednik Tramp je ponudio da pomogne njegovoj porodici u ovoj teškoj situaciji. Iako se nije obratio direktno njima, jer ne želi da ih pritiska na bilo koji način, članovi administracije su razgovarali sa njima u pozivima koje je upitila britanska vlada. Predsednik samo pokušava da pomogne koliko je to moguće - rekla je ona.

Čarli je rođen u avgustu ima bolest koja je uzrokovana genetskom mutacijom i dovodi do slabljenja mišića i disfuncije organa. Često se završava loše po većinu pacijenata.

Ova beba je od oktobra na odeljenju intentzivne nege u dečijoj bolnici u Londonu. Njegovi doktori ne žele više da ga održavaju u životu, piše CNN.

Foto-ilustracija: flickr/Robert Freiberger Foto-ilustracija: flickr/Robert Freiberger

Njegovi roditelji odbijaju da prihvate prognoze lekara i žele da ga odvedu u SAD na eksperimentalni tretman. Oni su se žalili Vrhovnom sudu u Velikoj Britaniji da oni odluče šta je u najboljem interesu njihovog deteta.

Nakon što su izgubili žalbu, beba stara 10 meseci biće isključena sa aprata za održavanje u životu. Roditelji su podneli zahtev Evropskom sudu za ljudska prava da razmotri njihov slučaj ali su sudije i u ovom slučaju odlučile u korist lekara.

Daljinac baner

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA