≫ 

Vanredna situacija u Petrovcu na Mlavi: Nesnosan smrad širi se sa gradske deponije

Na lice mesta je odmah izašao inspektor za zaštitu životne sredine i utvrđeno je da se tu nalazi burad sa neindentifikovanom supstancom koja je uzrok neprijatnog mirisa

  • 1

U delu naselja Petrovac na Mlavi proglašena je vanredna situacija zbog neprijatnog mirisa sa gradske deponije.

NOVOSAĐANI MUČE VELIKU MUKU SA SMRADOM: Evo šta se zaista desilo

Vanredna situacija će trajati sve dok opasne supstance ne budu izmeštene.

Na lice mesta je odmah izašao inspektor za zaštitu životne sredine i utvrđeno je da se tu nalazi burad sa neindentifikovanom supstancom koja je uzrok neprijatnog mirisa.

Odmah je obavešten i republički inspektor za zaštitu životne sredine kao i policija koja je našla počinioca, koji je tu burad bacio na smetlište. Utvrđeno je i da ista supstanca stoji lagerovana u magacinima bivšeg mlina DP "Borac" Petrovac na Mlavi. Materija je odmah poslata na analizu u specijalizovanu laboratoriji.

Rezultati su pokazali da se u buradima nalazi piljevina pomešana sa pesticidom kome je najverovatnije istekao rok trajanja i iskorišćeno jestivo ulje.

Foto: Tanjug/Jaroslav Pap Foto: Tanjug/Jaroslav Pap

Samim tim od tih supstanci se stvara materijal kiselog karaktera, neprijatnog mirisa, koji utiče na kvalitet života lokalnog stanovništva i predstavlja opasan otpad. Opštinski javni tužilac je doneo naredbu da se izvrši prevoz, transport i trajno zbrinjavanje buradi sa tom supstancom, koje će sprovesti licencirano preduzeće uz asistenciju policije.

Troškovi prevoza padaju na teret budžeta opštine Petrovac na Mlavi koja će se refundirati po okončanju krivičnog postupka od osoba odgovornih za ceo slučaj.

Vanredna situacija se ukida odmah po izmeštanju pomenutog materijala koje će se obaviti u narednih nekoliko dana.

Daljinac baner

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Radenko

    5. jul 2017 | 10:44

    Nista cudno , srbija je puna otvorenih deponija niko nista ne preduzima dok se nesto ne desava.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA