Sportista generacije: Nikola preskače vijaču brže od Ginisovog rekordera! (FOTO)

Želja ovog još uvek nezvaničnog rekordera je da se okuša u nekom košarkaškom klubu kada ode na studije u Novi Sad

  • 0

Talenat, trud i nepresteno vežbanje isplatili su se maturantu kikindske gimnazije “Dušan Vasiljev” – Nikoli Putniku (18), koji je ne samo poneo titulu “sportiste generacije”, već je i nezvanično oborio Ginisov rekord u preskakanju vijače.

U ovom gradu trećina maturanata ima Vukovu diplomu, a među njima je i jedan Ginisov rekorder (FOTO)

Dok zvanični rekorder vijaču preskoči 159 puta za 30 sekundi, Nikola preskoči čak 161 put za pola minute.

O ovom uspehu, direktor kikindske Gimnazije, Ljubomir Zamurović, obavestio je i Ginisovu komisiju za rezultate, pa se uskoro očekuje i njihov zvaničan odgovor.

Nikola se sportom bavi od ranog detinjstva, uspešan je u svom košarkaškom klubu “Velika Kikinda”, Nikola priča - da mu preskakanje vijače nije od početka išlo za rukom:

- Nisam baš bio uspešan u toj disciplini, moje kolege su to spretnije radile od mene. To me je nateralo da se na časovima fizičkog posvetim ovom delu, zahvaljujući profesoricama Dojni Bajić i Ivani Ilijin - priča nam ovaj sportista.

Foto: Telegraf Foto: Telegraf

Vremenom, Nikola postaje sve uspešniji na časovima fizičkog, osim što je uspeo da preskoči 160 puta za samo minut i dobije peticu, on je preskakao sve brže i bolje:

- Sećam se da je za peticu trebalo oko 110 preskoka za minut, sam sam sebe iznenadio kada sam uspeo mnogo više da preskočim nego što je trebalo za odličnu ocenu. To me je motivisalo da nastavim dalje da pokušam da oborim svoj rekord, a vremenom i Ginisov - priča nam ovaj vredni maturant koji uskoro upisuje Prirodno-matematički fakultet u Novom Sadu.

Foto: Telegraf Foto: Telegraf

Pored redovnih školskih obaveza, Nikola se godinama aktivno bavi sportom, kako nam priča, uspeva sve da postigne - da uči, trenira i da ima slobodnog vremena.

Odličan gimnazijalac, spretan i uspešan u sportu, Nikola je poneo laskavu titulu “sportista generacije”:

- Srećan sam što je moj rad prepoznat, svakodnevni treninzi pričinjavaju mi zadovoljstvo, volim da sam aktivan, bavljenje sportom ne ojačava samo telo, nego i duh - objašnjava nam Nikola.

Želja ovog još uvek nezvaničnog rekordera je da se okuša u nekom košarkaškom klubu kada ode na studije u Novi Sad, i naravno da nastavi sa preskakanjm vijače sve dok ne obori i sopstveni rekord.

Daljinac baner

(Dragana Ivanić)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA