ODMAZDA: Grobari i Delije idu u posetu Crnogorcu koji ne prima Srbe u restoran!

Navijači Partizana i Crvene zvezde spremaju osvetu Milu Kadiji, koji je iz svog restorana isterao majku s petoro dece i monahinju samo zato što su Srbi. Kadija za Telegraf: "Što jes jes, bezbednost mi je ugrožena, ali mi ne treba policija. Ko god dođe, daću mu cicvaru"

  • 27

Vlasnik etnosela Kadmi u Njegušima, u Crnoj Gori, Milo Kadija, koji je izbacio iz svog restorana Veselinku Rajković iz Podgorice i njeno petoro maloletne dece, kaže za Telegraf.rs da je prilikom jučerašnjeg napada od strane mladića iz Berana njegov lokal delimično uništen, ali da će ga veoma brzo renovirati.

Kadija tvrdi da se ne plaši novog napada huligana.

- Kafana i dalje radi. Napravljena je šteta, ali će se brzo popraviti. Ja se, bogami, ne plašim nikoga, mada mi je bezbednost ugrožena, što jes jes! Od juče kada se to desilo, zovu telefonom i prete, prolaze kolima  i prete, šalju SMS-ove i prete... No, što ću im ja? - lakonski će Kadija, koji, uprkos pretnjama, nije tražio zaštitu policije.

- Šta će mi policija? Ko hoće da dođe, neka dođe, daću mu cicvaru. Mene zaštita ne treba - kategoričan je ovaj Crnogorac.

Kadija kaže da je isterivanje gostiju njegova stvar i da on može da u svom lokalu radi šta hoće.

- Moj lokal i gosti su moja stvar. Šta je bilo, bilo je. Da ponovo dođu, isto bi se desilo -  kazao je Kadija.

Njegov jučerašnji postupak je iziritirao pripadnike navijačkih grupa Partizana i Crvene Zvezde iz Berana, koji su prosrpski orijentisani i koji su u toku popodneva upali u njegov lokal i napravili materijalnu štetu.

- On je odavno poznat po svojim antisrpskim stavovima. Dobio bi već šta je zaslužio, ali ovde svako zna da je pod zaštitom režima. Ako nastavi da se ovako ponaša, ko zna šta može da se dogodi - poručuje jedan od navijača iz Berana.

Grobari i Delije imaju veoma jako uporište u Crnoj Gori i redovni su posetioci utakmica u Beogradu i na gostovanjima Partizana i Zvezde. Grobari imaju najviše pristalica u Nikšiću i Beranama, a Delije u Baru, Mojkovcu i Beranama.

U međuvremenu, oglasila se i Mitropolija SPC u Crnoj Gori i ocenila je da je incident u Njegušima i izbacivanje Srba iz restorana Mila Kadije inspirisan porukama koje "stižu iz vrha vlasti". Mitropolija pominje predsednika crnogorskog parlamenta Ranka Krivokapića koji SPC naziva okupatorskom crkvom, a njenog mitrolita Amfilohija "okupatorom" cetinjskog manastira.

Na postupak Kadije reagovale su i neke političke stranke i nevladine organziacije, a crnogorski zaštitnik ljudskih prava Šućko Baković je o pomenutom incidentiu formirao poseban predmet. 

Predsednik Srpskog nacionalnog saveta u Crnoj Gori Momčcilo Vuksanović je saopštio da incident na Njegušima nije pojedinačan slučaj i da ima pojava "šikaniranja" Srba u Crnoj Gori. 

U saopštenju Skupštine opštine Cetinje je navedeno da su informaciju o incidentu u Njegušima saznali iz medija.

"Ukoliko je sve što je navedeno verodostojno, onda treba naglasiti da je reč o neprimerenom postupku", saopštila je SO Cetinje.

Međutim, visoki funkcioner Socijaldemokratske partije Crne Gore Raško Konjević tvrdi da on ima informacije da se pomenuti incident na Njegušima nije ni dogodio. Prema rečima Konjevića, "generalni je stav da je svaka vrsta netrpeljivosti neprihvatljiva", ali ako se tako nešto i desilo, onda je to pojedinačni slučaj koji ne može ugroziti tradicionalne dobre medjunacionalne odnose u Crnoj Gori.

Lider najjače opozicione stranke SNP Srđan Milić oštro je osudio događaj na Njegušima. On je naveo da je u pitanju vandalizam najgore vrste i pozvao državne organe da hitno reaguju, kako se u Crnoj Gori više ne bi čule takve šovinističke poruke.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • crnogorac

    31. jul 2012 | 13:29

    eee kakvi su ovi a prava istina je da je monahinja trazila srpsku cicvaru na sta je kadija rekao da nema osim crnogorske da bi monahinja rekla odje u cg je pola sve srpsko pola crnogorsko i da moraju imati i srpsku a kadija je na to odgovorio da je ovo sve njegovo i da je ovo sve crnogorsko inace kod kadije u restoran radi 8 radnika iz srbije i monahinja je napustila restoran neka dodju i grobari i delije iz berana da im kosti polomimo ovog casnog i postenog covjeka koji je samo pomagao ljudima crkvu bi istjerao iz cg i ovu srpsku i crnogorsku bradate dzukele sto voze bijesna auta i idu da jebu kurve a kao bozji ljudi...

  • vlada

    31. jul 2012 | 14:19

    Ovo je kafana??? Ovo bre prcvara neka. Treba je pretvoriti u wc

  • PERA KOJOT

    31. jul 2012 | 17:56

    Ja bih samo hteo da kazem posto u Crnoj Gori u narednih ne zna se koliko dana nece igrati ni PARTIZAN ni C.ZVEZDA izbacite iz teksta to NAVIJACI posto navijanje nije posao, navijac moze da bude i lekar,advokat,vojnik,pekar bilo ko, ako znate ko ce da se sveti onda nadjite lepo cime se bavi pa napisite "Automehanicari se svete crnogorcu koji ne prima srbe u restoran" I molio bi da se okanete navijaca jer medju tim ljudima ima i postenih i obrazovanih, a ne samo propalica i antihrista kako vi pricate.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA