≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Koliko stvarno možete zaraditi na njivi? Za sezonce najviše posla u poljoprivredi, satnica se mnogima ne sviđa

Vreme čitanja: oko 1 min.

U proseku, radni sat plaća se 150 dinara

  • 4

Za Kikinđane koji žele da rade preko omladinskih zadruga nude se poslovi u poljoprivredi, kafićima, kao i prodaja sladoleda. Najviše sezonca traži se za poljoprivredne poslove, a radni sat plaća se od 130 do 200 dinara, pišu Novosti.

- Članovi naše zadruge uposleni su na kopanju, branju trešanja, ali i prodaji robe, kao i pomoćnim poslovima u pakovanju, prodaji... - istakao je Žarko Ćirić, direktor Omladinske zadruge "Metalac".

U proseku, radni sat plaća se 150 dinara.

- Ponuda poslova manja je ove u odnosu na prošlu godinu. Takođe, manja je i potražnja, tačnije, manje je interesovanje za rad preko omladinske zadruge - predočava Ćirić.

Preko ove zadruge traže se, pre svega, radnici za berbu malina i rad u hladnjačama u centralnoj Srbiji, na period od 25 dana.

- Dnevnica je 2.000 dinara, a radi se 12 sati. Obezbeđeni su stan, hrana i novac za put - objašnjava naš sagovornik.

Pre desetak dana skinute su metlice sa kukuruza, a taj posao obavilo je do stotinak sezonaca.

OMLADINSKA ZADRUGA

Svi koji se zaposle preko Omladinske zadruge "Metalac" potpisuju ugovor o privremenim i povremenim poslovima, a poslodavci najčešće traže starije i iskusnije radnike, naročito za poljoprivredne poslove.

(Telegraf.rs / Novosti)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • SDragan

    8. jul 2017 | 14:01

    Za te pare takozvane gazde,koje se enormno bogate neka beru maline

  • Тутор

    8. jul 2017 | 20:22

    Минимална сатница, а не пријављују раднике.

  • Miloje Bubanja

    8. jul 2017 | 14:38

    Koliko stvarno treba da radite na njivi?Da bi bili u plusu,jos gde je suša,tu je totalni gubitak,a rad u bašti oko povrća zahteva mnogo posla,a zarada je tako dobra, samo da svoj rad ne racunate (koliko je kostao u parama) vec da ga racunate kao volonterski rad i da se nadate da padne klisa i da imate da prezivite dete sa sela,sad 28 godina imam, bavim se stocarstvom i poljoprivredom i ako mislite da je bolje na selu,dajte mi vas posao, sve cu odmah da ostavim

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA