Predviđali su joj svetsku karijeru, a ona se zbog udaje za Srbina odrekla slave (FOTO)

Pobegla je od kuće i 1927. godine započela karijeru u Berlinu

  • 4

Ako ste ikada popunjavali ukrštene reči, onda ste sigurno naleteli na sedam slova imena i prezimena jedne glumice. Možda vas je malo i namučila, jer niste čuli za nju. Ita Rina je glumica koja je rođena 1907. godine i kojoj su predviđali svetsku karijeru.

U "Vojnoj akademiji" glumi smotanu Cecu, a kad se ugase kamere Anđela je LEPOTICA za kojom otkidaju! (FOTO) (VIDEO)

Ostavila je traga i u glumi na prostorima Evrope, ali svoj život je završila kao da nikada i nije bila poznata.

Rođena je u mestu Divača kod Trsta pod imenom Italina Lida Kravanja. Prema nekim pričama, bila je loš đak, škola je nije zanimala. Ali je oduvek maštala da bude glumica. Prijatelji su je sa 19 godina prijavili na izbor za mis na kojem je pobednici sledila sjajna nagrada - filmski ugovor u Americi.

Kada je čula za to, njena majka joj je, ogorčena tom činjenicom, zabranila da ide na dalje kastinge iako je bila odabrana između 7 najlepših. Za nju su čuli i u Nemačkoj i želeli da je angažuju za film u Berlinu. Roditelji su joj zabranili taj odlazak, ali to joj nije predstavljalo prepreku. Pobegla je od kuće i 1927. započela karijeru u tom nemačkom gradu.

Foto: Public domain Foto: Public domain

Prvu ulogu imala je u flimu "Šta deca kriju od roditelja". Bila je potpisana kao Ita Kravanja. Velika slava dolazi sa filmom iz 1929. "Erotikon". Fanovi su je voleli, a reditelji predviđali sjajnu karijeru tada već poznatoj Iti Rini.

Na vrhuncu slave, 1931. godine se zaljubljuje u srpskog inžinjera Miodraga Đorđevića, udaje se za njega, menja veru, a posle selidbe za Beograd čak i ime - u Tamara Đorđević.

Zapostavila je karijeru, posvetila se porodici.

Printskrin: Youtube/radiosantos Printskrin: Youtube/radiosantos

Posle Drugog svetskog rata obećano joj je nekoliko uloga u jugoslovenskim filmovima, ali do realizacije nikada nije došlo. Posle pisma koje je napisala Josipu Brozu Titu počela je da radi kao savetnik u Avala filmu.

Umrla 1979. godine za vreme velikog zemljotresa u Budvi u kojoj je živela. Imala je 72 godine, a sahranjena je na Novom groblju u Beogradu.

Daljinac baner

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Teme

Komentari

  • Ljubica

    8. jul 2017 | 17:19

    Nije istina da se povukla zato sto se udala za srbina.zivela je u budvi u velikoj kuci odma do kuce moga zeta.vigjala sam je zapustila se onako ugojila .kontaktirala je sa komsijama.sin jojretko dolazio ziveo u parizu.ona je tako resila jer joj se muz razboleo i negovala ga a posle nije htela da ide iz budve.

  • Jelena

    8. jul 2017 | 15:08

    Vise ovakvih tekstova. Tipa svaki dan o nekoj licnosti

  • ZIVOJIN

    8. jul 2017 | 16:07

    Bravo svaka CAST Ovo je lepo pročitati.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA