Uhapšeni vidovnjaci prevaranti Vidovita Sonja i Krca

Krca utajio prihod od milion i sto hiljada evra, Sonja prodavala "falš" amajlije

  • 5

Pripadnici kriminalističke policije u Smederevu podneli su Osnovnom tužilaštvu krivičnu prijavu protiv dvoje vlasnika agencija, zbog postojanja osnovane sumnje da su izvršili poresku utaju, prevaru, kao i nadrilekarstvo i nadriapotekarstvo.

U današnjem saopštenju Policijske uprave u Smederevu navedeno je da je Branivoje Terzić "Krca" (53) iz Selevca, opština Smederevska Palanka, vlasnik samostalne radnje "Agencija Krca", osumnjičen da od 2005. godine nije evidentirao stvarno ostvarene prihode svoje agencije u iznosu od 1.100.000 evra.

Na taj način on je stekao protivpravnu imovinsku korist i izbegao plaćanje poreskih obaveza.

Osnovano se sumnja da je prihode ostvarivao tako što je više osoba doveo u zabludu da će im, uz novčanu nadoknadu, pomoći u rešavanju zdravstvenih i porodičnih problema.

Nadrilekarstvom i nadriapotekarstvom se bavio tako što je "dijagnostikovao" i "pomagao u lečenju" više osoba od raznih bolesti i to tako što im je na osnovu godine rođenja "otklanjao zlo nasleđe koje im je preneto od predaka".

Bosiljka Stanković "Vidovita Sonja" (49) iz Smedereva, vlasnik agencije za izradu horoskopa "Beli anđeo", osumnjičena je da se od 2007. godine bavila nadrilekarstvom i nadriapotekarstvom, kao i prevarama.

Ona je osumnjičena da je dovela u zabludu više osoba sa teritorije Republike Srbije da će amajlijama, ikonicama, krstićima, brojanicama, čuvarima kuće i molitvenicima rešiti njihove zdravstvene i psihičke probleme, kao i da leči bioenergijom na daljinu.

Oglašavala se u časopisima "Magično bilje" i "Magična zona", gde je navodila da pomaže građanima koji imaju zdravstvene i psihičke probleme i objavljivala kontakt telefon.

Nakon telefonskih razgovora im je putem "Siti ekspresa" slala razne amajlije, koje je kupovala i štampala po ceni od pet do 50 dinara, a za koje je građanima naplaćivala novčane iznose od 1.500 do 25.600 dinara koji su uplaćivani na račun njene agencije.

Na osnovu razlike u ceni za sebe je pribavila protivpravnu imovinsku korist i oštetila građane u ukupnom iznosu od 10.342.789,93 dinara.

(I. M. /Tanjug, Foto: Ilustracija)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • heh

    8. avgust 2012 | 11:27

    ko je bio kod njega se nece sloziti sa ovim izjavama....

  • relja

    1. avgust 2012 | 05:09

    Ma sve treba uzatvor.Neka tamo gata i pise horoskope Narode oni vam uzimaju pare dzabe ka kvi su oni vidovnjaci, lazu sami sebe nemaju pojma gledaj na pinku sta pricaju gluposti.

  • vucak

    31. jul 2012 | 18:25

    A sta je sa majka Borkom i njenim krmkom koji je visoki oficir MUP-a RS?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA