≫ 

Putinovi utisci nakon susreta sa Trampom: Izgleda drugačije uživo!

Putin je rekao da je Tramp postavio mnogo pitanja o navodnoj umešanosti Rusije u predsedničke izbore u Americi

  • 3

Predsednik Rusije Vladimir Putin rekao je danas da je američki predsednik Donald Tramp potpuno drugačiji uživo nego na televiziji, dodavši da je Trampu detaljno objasno da se Rusija nije mešala u predsedničke izbore u SAD. Putin nakon susreta sa američkim predsednikom smatra da postoji temelj da se ostvari makar delimična saradnja sa Vašingtonom, navodi Rojters.

Tramp: Sastanak sa Putinom bio je izuzetan! (FOTO)

On navodi da se sa Trampom dogovorio da se uspostavi radna grupa za saradnju u oblasti sajber bezbednosti.

Putin je rekao da je Tramp postavio mnogo pitanja o navodnoj umešanosti Rusije u predsedničke izbore u Americi i da se on trudio da da veoma detaljan odgovor te da mu se čini da je predsednik SAD delovao zadovoljno.

- Tramp je postavio mnogo pitanja o tome. Odgovorio sam na sva pitanja koliko sam bio u mogućnosti. Čini mi se da je to primio k znanju i složio se, ali treba da pitate njega o tome kako je to shvatio - rekao je Putin novinarima, prenosi TAS S.

Ruski predsednik je rekao i da su SAD po pitanju Sirije postale pragmatičnije.

- Oslanjajući se na volju Irana, Turske i sirijskog rukovodstva moguće je preduzeti dalje korake u vezi sa rešavanjem krize u Siriji - rekao je Putin.

Foto: Tanjug/AP Foto: Tanjug/AP

Američka ambasadorka u UN Niki Hejli izjavila je danas da se Rusija mešala u izbore u SAD i širom sveta, i da to svi znaju, uprkos odbijanju predsednika Donalda Trampa da to kaže.

Tramp je na sastanku sa ruskim predsednikom Vladimirom Putinom u Hamburgu "želeo da ga pogleda u oči i stavi mu do znanja da mi znamo da ste se mešali u naše izbore".

- Svi znaju da se Rusija mešala u naše izbore - rekla je Hejli za CNN, prenosi AFP.

Foto: Tanjug/AP Foto: Tanjug/AP

Oni to, kako tvrdi, rade i na drugim kontinentima i to na način da pokušaju da izazovu haos u tim zemljama.

- I ne govorimo to samo mi. Mislim da ćete čuti i druge lidere da to kažu - dodala je Hejli. Prema njenim rečima, ruski demanti je očekivan.

- Tako Rusija pokušava da sačuva obraz. A ne mogu. Ne mogu - navela je ona. Na pitanje sa kojim konkretnim sankcijama bi Moskva mogla da se suoči ona je odgovorila - "moraćete da pitate predsednika".

Daljinac baner

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • NELE

    9. jul 2017 | 09:40

    Gospodjo pa nema jedne drzave na svetu gde se vi ne mesate i najgore je to sto vi mislite da je svet vas i da vi mozete da radite sta zelite i zato vam smetaju sve te drzave koje vam zadaju otpor to je prava istina,

  • Moka

    9. jul 2017 | 07:00

    Zna amerika kako se meša ... u izbore drugih zemalja i krojenje sudbine.

  • chicago

    9. jul 2017 | 08:47

    Bas sam to hteo da napisem,i oni se mesaju u druge drzave ali demokratski oni mogu drugi NE

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA