≫ 

Nova verzija događaja koju je zabeležila DRUGA KAMERA: 8 napadača optuženi za ubistvo sa predumišljajem na Zakintosu

Optuženi će biti krivično gonjeni, a nakon što su izvedeni pred tužioca vraćeni su u pritvor policijske stanice, dok će u ponedeljak početi i zvanična istraga o smrti američkog turste

  • 24

Do sukoba na Zakintosu u kojem je ubijen Amerikanac, a zbog kojeg je uhapšeno šest Srba navodno je došlo zbog fotografisanja sa konobaricom.

OVAKO SU HAPSILI SRBE NA ZAKINTOSU: Oni su optuženi za ubistvo s predumišljajem! (FOTO) (VIDEO)

Detalji jezivog ubistva Amerikanca na Zakintosu: Sukobio se sa Srbima u baru, a onda je počela masovna tuča

Uhapšeni Srbi u subotu uveče izvedeni su pred sud zbog smrti dvadesetdvogodšnjeg Amerikanca Bakarija Hedersona u Laganasu na Zakintosu.

Zbog velikih mera obezbeđenja policija je blokirala Terceti ulicu u kojoj se nalazi zgrada suda, pišu grčki mediji.

Optuženi će biti krivično gonjeni, a nakon što su izvedeni pred tužioca vraćeni su u pritvor policijske stanice, dok će u ponedeljak početi i zvanična istraga o smrti američkog turste, prenosi B92.

Očevidac ubistva na Zakintosu: Srbi nisu krivi. Amerikanac je flertovao sa devojkom i isekao je

HOROR U GRČKOJ: Američki turista pretučen nasmrt na Zakintosu, uhapšeni Grk i Britanac srpskog porekla

Kako prenosi grčka televizija Antena, svađa je počela zato što su američki turisti pravili selfije sa konobaricom lokala, koja je navodno Srpkinja.

Foto: Facebook/Bakari Henderson Foto: Facebook/Bakari Henderson

To je razljutilo radnike obezbeđenja i ekipu srpskih turista nakon čega je krenula rasprava i tuča, koja se nastavila ispred kluba.

Budući da je ovo bila glavna vest u teksaškim medijima, porodica preminulog Hedersona je izdala saopštenje za javnost u kojoj navode da je Bakar bio ljubitelj fotografije što je bio i jedan od razloga za put na Zakintos.

Kako navode, bio je na Zakintosu zbog fotografisanja jer je planirao da pokrene svoju liniju odeće. Diplomirao je u maju na Univerzitetu u Arizoni, javlja AP.

- Obožavao je da provodi vreme sa svojom porodicom i prijateljima, ali i da putuje i upoznaje nove ljude. Zadavao je sebi uvek nove ciljeve i bio je dečko od akcije - navodi se.

Optuženo je sedam uhapšenih Srba i jedan Grk - barmen noćnog kluba na plaži Laganas, ispred kojeg je ubijen 22-godišnji Afro-Amerikanac.

Optužena grupa će u utorak, 11. jula, biti izvedena pred istražnog sudiju na Zakintosu da iznese iskaze u svoju odbranu. Ubistvo je izazvalo ogorčenje na Zakintosu, te je policija preduzela drakonske mere prilikom sprovođenja optuženika.

Foto: Facebook/Bakari Henderson Foto: Facebook/Bakari Henderson

Policija je u istrazi koristila nekoliko video-snimaka noćnog kluba, susednih lokala i gostiju, među kojima je na zabavi bio i Bakari Džavard Henderson, s društvom.

"Za svega nekoliko sekundi stvar se opasno pogoršala kada se Hendersonovo društvo potuklo sa Srbima, gostima lokala", piše grčki sajt "Newsit.gr" i pominje "jednog 32-godišnjeg Srbina s britanskim pasošem koji je napao Amerikanca" čime je "počelo premlaćivanje, a prijatelji nisu mogli da ga zaštite".

Henderson je istrčao iz lokala, ali nije uspeo da umakne napadačima "koji ga tukli do smrti, udarajući ga i pošto je izgubio svest", prenose mediji.

Veštak sudske medicine u grčkom gradu Patri je utvrdio da je Henderson umro od krvarenja u mozgu zbog niza udaraca u glavu, i da ima i jednu ranu od razbijene staklene pivske boce, a da je već bio u takvom stanju da nije ni mogao da se brani.

Mediji prenose da su odmah uhapšeni 34-godišnji barmen i 32-godišnji Srbin s britanskim pasošem, "izbacivač" kluba, dok se "šest osoba srpskog porekla", identifikovanih po video-snimcima, mirno predalo policiji iste noći u hotelu u kojem su zajedno boravili.

Foto: Profimedia/Alamy, Wikimedia/Konstantinos Stampoulis Foto: Profimedia/Alamy, Wikimedia/Konstantinos Stampoulis

Prva dvojica negiraju da su imali nameru da ubiju Amerikanca i kažu da su samo hteli da ga izbace i lokala jer je pijan "pravio probleme", a ostala šestorica negiraju svoju odgovornost za ubistvo.

Na jednom od snimaka se i vidi kako "izbacivač" prilazi društvu Amerikanaca, što se pretvara u oštru svadju, a kada Henderson ustaje i "izgleda kao da udara izbacivača u lice, stvar izmiče kontroli... - izbija teška tuča grupa Amerikanaca i Srba u šta su se uključili izbacivač i barmen".

Potom se na snimcima s drugih kamera vidi kako Amerikanac beži napolje, ali ga "sustižu, hvataju i bukvalno ubijaju udarajući ga", pišu grčki mediji.

Porodica ubijenog je objavila da je on bio iskusan svetski putnik i modni kreator, a da je u Grčkoj bio radi snimanja za svoju novu modnu kolekciju. Saučešče povodom njegove smrti izjavio je rektor Univerziteta Arizone Robert Robins, gde je Henderson zapamćen kao odličan student.

Foto-ilustracija: Profimedia Foto-ilustracija: Profimedia

Grčki mediji prenose da je vest o ubistvu na Zakintosu "obišla svet" i da strani mediji podsećaju na "mračnu stranu" tog grčkog ostrva: na ubistvo britanskog turiste 2011. posle svađe s taksistom, i na potpuno slepilo i gubitak funkcije bubrega jednog stranca od pića kućne izrade u jednom tamošnjem baru.

Po britanskom listu "Dejli mejl", ubijenog Amerikanca su tukla desetorica, neki udarajući ga u glavu gvozdenim "bokserima", a grčka "policija istražuje da li je bilo rasističkih motiva napadača", prenosi Beta.

Stanovnici opštine Laganasa kažu da je stanje s noćnim klubovima "toliko divlje", da strahuju da uveče izadju iz kuća, i da se Vlada Grčke ne samo oglušila o njihove zahteve da zavede red, već je zatvorila tamošnju policijsku stanicu.

Kako su Srbi hapšeni na Zakintosu, pogledajte OVDE.

Daljinac baner

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Nadica

    9. jul 2017 | 14:21

    Što žensko može izazvati probleme to ne može niko drugi. Gade mi se namiguše koje se lažno smeju i i sve bi uradile za pare.

  • cetnik

    9. jul 2017 | 14:25

    Osuditi ih najstrozije i maksimalnom kaznom za ubistvo sa predumisljajem. Ovo nije slucajna nezgoda, tuca, ovo je pokusaj da se ispolje frustracije nad amerikancima,englezima i drugim narodima clanice zemalja NATO-a tako sto ce ga prebiti kao sto se desilo nedavno u Cirihu kada je jedan nas Srbin pretukao se engleskog pilota. Takve frustracije treba zaustaviti odmah a lek za to je bas na ovome primeru, da se ovi frustrirani "nacionalisti" kazne MAKSIMALBO. Ovakvi incidenti mogu mnogo stetiti nasoj zemlji i ne treba ovo tolerisati.

  • Srb

    9. jul 2017 | 15:21

    Zasta bre da ih osude na maksimalne kazne, sto je amer talaso, pa dobio maru.. Ako se seca neko, jedan amer je pre godinu dve na kalisu ubo kosarkasa srbina i dobio uslovnu pod uslovom da se izvini.. Tako da pravda za sve ili nikog

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA