≫ 

U Hrvatskoj uvode kazne za turiste koji nose kupaći na ulici: Kazna je 600 evra, a ako pijete alkohol i do 700 evra!

- Sačuvajte svoj novac i uživajte u Hvaru - stoji takođe na ploči koja upozorava i da je zabranjeno jesti po ulicama i trgovima

  • 11

Na ulazu u grad Hvar ovoga vikenda osvanula je tabla s upozorenjem gostima i kaznama koje ih očekuju u slučaju neprimerenog ponašanja.

More u Hrvatskoj se diglo metar iznad obale: Od jutros se samo priča o vodenoj katastrofi (VIDEO)

Oni koji se gradskim ulicama budu šetali u kupaćem kostimu, platiće do 600 evra, žene u grudnjaku i muškarci golog poprsja do 500 eura, a koji se budu teturali s bocom naokolo ili ležali pijani izdvojiće i do 700 evra.

- Sačuvajte svoj novac i uživajte u Hvaru -  stoji takođe na ploči koja upozorava i da je zabranjeno jesti po ulicama i trgovima.

- U skladu s gradskom odlukom o javnom redu i miru, postavljena je ploča s kojom se želi upozoriti turiste na određena pravila ponašanja u samom gradu - rekao je Jurica Miličić, predsednik hvarskog Gradskog vijeća.

Nedavno je novi hvarski gradonačelnik Rikardo Novak upozoravao na 'raskalašene' mlade turiste koji se opijaju po gradu, povraćaju, hodaju goli i uriniraju na svakom koraku. Najavio je tada i velike kazne.

Daljinac baner

(Telegraf.rs/jutarnji.hr)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA