Čudo na zgradi u Vršcu: Ukazao se ljudski lik, mnogi veruju da je to vožd Karađorđe

Na staroj, crno-beloj fotografiji čuvene zgrade "Dva pištolja" u Vršcu u kojoj je Vožd Karađorđe sedam dana boravio 1817. godine prilikom povratka iz Rusije otkrivena je neobična pojava njegovog lika

  • 6

Manifestacija "Karađorđevi dani u Vršcu" koju organizuje Mala škola "Branko Radunković - Volja čini čuda" završena je prošle nedelje, a organizatori su na ovoj manifestaciji primetili neobičnu pojavu - Karađorđev lik na zgradi "Dva pištolja".

Vršac hoće spomenik Karađorđu, akciju pokrenula škola

- Na staroj, crno-beloj fotografiji čuvene zgrade "Dva pištolja" u Vršcu u kojoj je Vožd Karađorđe sedam dana boravio 1817. godine prilikom povratka iz Rusije, nepune tri nedelje pre nego što je mučki ubijen, otkrivena je neobična pojava njegovog lika sa šubarom na oronuloj fasadi zgrade.

Foto: Večernje novosti Foto: Večernje novosti

Ovu pojavu primetili smo prilikom pripreme materijala za medije da bi najavili veliki spektakl pod bakljama koji će se večeras od 21h održati u dvorištu zgrade "Dva pištolja" (danas Veterinarska stanica "Vršac"), povodom 200 godina od Karađorđevog boravka u našem gradu.

Kada smo zatamnili fotografiju da bi simulirali noćni ambijent, na sredini fotografije, ispod zaobljenog otvora u obliku šubare, uočili smo ljudski lik: oči, nos, brkove...

Nije nam trebalo mnogo da shvatimo da se radi o velikom Voždu Karađorđu. Da li smo u pravu? Procenite sami - kažu u Maloj školi "Branko Radunković - Volja čini čuda".

Daljinac baner

(Telegraf.rs/ evrsac.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA