Ako vozite pijani, ostaćete bez automobila: Za dva promila policija će oduzimati vozilo!

Svakom zaustavljenom vozaču biće rađen alko test, a predlog novog Zakona uskoro će se naći u skupštini

  • 30

U narednihj mesec dana pred Skupštinom Srbije naći će se novi predlog Zakona o bezbednosti saobraćaja, koji predviđa oštrije kazne od sadašnjeg, a jedna od mera biće oduzimanje vozila vozačima kojima se ustanove dva promila alkohola u krvi.

Ovo će biti jedna od najrigoroznijih kazni u saobraćaju za vozače: Ako ne propustite pešaka na prelazu, TEŠKO VAMA!

Nestašica sigurnosnih pojaseva i na auto-otpadima: Cena skočila za čak četiri puta

- Mi ćemo uskoro u Skupštinu uputiti novi predlog zakona u kojem se predviđaju oštrije mere. Koliko god je bilo dilema, niko nije uspeo da me ubedi da mera koja spasava život može da bude pogrešna - kazao je ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović otvarajući Međunarodnu konferenciju koja se bavi bezbednošću u saobraćaju.

On je dodao da je najveći broj stradalih pešaka od preko 65 godina, i da represivne mere moraju da postoje.

- Kontrolisaćemo svakoga. Neće mu pomoći ni to što vozi "mercedes" ni džip, niti ako ima bilo kakvu člansku kartu. Svakom vozaču kojeg zaustavimo biće urađen alko-test.

Ministar je dodao da je u saobraćajnim kontrolama samo tokom prošle godine otkriveno oko 52.000 vozača koji su upravljali vozilom pod dejstvom alkohola i da je od tog broja gotovo polovina imala od 0,5 do 1,2 promila alkohola u krvi.

Daljinac baner

(Telegraf.rs / Večernje Novosti)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Sasa M.

    11. jul 2017 | 08:54

    Izvinjavam se što pravim malu digresiju na ovu temu. Zanima me kako će biti sankcionisani policajci koji ne vezuju pojas, koji razgovaraju telefonom dok voze, pešaci koji bez gledanja levo i desno ISKAČU ispred kola čim vide pešački prelaz? I nemojte ministre da neće biti pošteđenih!!! U tu bajku može samo da poveruje tek rođeno dete dok ne napusti porodilište, a možda čak ni ono.

  • Bane

    11. jul 2017 | 09:50

    Oduzimanje vozila je velika glupost i banditizam , izreći zabranu upravljanja, dugotrajnije izreći zatvorske kazne pa i trajno oduzimanje vozačke dozvole ! Ima li uopšte u tom jadnom zakonu bilo koja stavka koja pomaže vozačima a ne samo da ih kažnjava ? A da ne pitam koji "stručni ljudi" učestvuju u izradi tog zakona , polupismeni pa i bez vozačkih dozvola. Ništa nije nedostajalo zakonu od ranijih godina već su mu samo dodavali neke nelogične finese i naravno povećavali kaznene opet po glavi vozača. Oduzimanje vozila je iživljavanje, ako predsednikovog vozača uhvate sa 2 promila osta predsednik bez vozila tj. vlada ! Ko nas vozače išta pita , veliki kriminal i u polupismenoj policiji koja kao donosi neke zakone ! Propast !

  • Citateljka

    11. jul 2017 | 09:15

    Samo dobar zakon ce naterati vozace da postuju pravila.Po dzepu najvise boli.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA