Od 24 sporne privatizacije, 18 ispituje Tužilaštvo!

U toku su krivični postupci za svega tri slučaja - "Mobtel", "Ce market" i "Azotara Pančevo". Ostali slučajavi su "Sartid", "Jugoremedija", "Mobtel", "Ce marekt", ATP "Vojvodina", "Luka Beograd", "Novosti", Veterinarski zavod Beograd, "Keramika Kanjiža", "Šinvoz", "Zastava elektro", "Trudbenik gradnja", "Srbolek", "Azotara Pančevo", Nacionalna štedionica, Koncesija za put Horgoš-Požega...

  • 0

Od 24 privatizacije sprovedene u Srbiji koje su rezolucijom Evropskog parlamenta označene kao sporne, nadležna tužilaštva ispituju 18.

Krivični postupci vode se u svega tri slučaja - "Mobtel", "Ce market" i "Azotara Pančevo", navodi "Politika", pozivajući se na neimenovanog sagovornika bliskog istrazi.

Ostali slučajavi su "Sartid", "Jugoremedija", "Mobtel", "Ce marekt", ATP "Vojvodina", "Luka Beograd", "Novosti", Veterinarski zavod Beograd, "Keramika Kanjiža", "Šinvoz", "Zastava elektro", "Trudbenik gradnja", "Srbolek", "Azotara Pančevo", Nacionalna štedionica, Koncesija za put Horgoš-Požega, izvoz šećera u EU i prodaja poslovnog prostora nekadašnjeg obračuna za plaćanje.

S obzirom na to da su u većini slučajeva u toku pretkrivični postupci, detaljnije informacije o tome dokle se stiglo sa preispitivanjem i postoje li, eventualno, indicije koje bi ukazivale na krivičnu odgovornost nekih od učesnika u spornim privatizacijama, nije bilo moguće dobiti, piše "Politika".

List prenosi da je šef delegacije Evropske unije u Srbiji Vensan Dežer ranije rekao da su sporna 24 slučaja privatizacije i korupcije. Međutim, nadležna tužilaštva, makar na osnovu onoga što je do sada poznato, ispituju 18 privatizacija.

(I. M. / Politika)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA