Pobeda naroda: Viši sud u Beogradu dozvolio ponovno suđenje za KBC "Dr Dragiša Mišović"

Ova vest iz Višeg suda stiže na dan kada su izvršitelji najavili da će doći da popišu imovinu

  • 1
KBC Dr Dragiša Mišović, presuda Printskrin: Google Street View, Telegraf

Revizija sudskog procesa u slučaju KBC "Dr Dragiša Mišović".

Država može ako hoće da reši problem KBC "Dr Dragiša Mišović": Mora da ospori jednu stvar

"Dr Dragiša Mišović" ipak ide na doboš: U sredu se popisuje imovina za plenidbu!

Viši sud u Beogradu dozvolio je ponavljanje sudskog postupka za zemljište zbog kojeg je KBC "Dr Dragiša Mišović" trebalo da se pleni imovina.

- Viši sud u Beogradu je  5. jula 2017. godine, rešavajući o žalbi protivnika predlagača Kliničko bolničkog centra "Dr Dragiše Mišovića –Dedinje“ izjavljenoj protiv rešenja Prvog osnovnog suda u Beogradu, kojim je odbijen predlog za ponavljanje postupka, doneo REŠENjE kojim je preinačio rešenje Prvog osnovnog suda u Beogradu od 3.6.2013.godine, tako što je dozvolio ponavljanje postupka u ovoj pravnoj stvari, i ukinuo rešenje Višeg suda u Valjevu doneto 23.10.2015.godine i rešenje Prvog osnovnog suda u Beogradu doneto 3.6.2013.godine i predmet vratio prvostepenom sudu na ponovni postupak drugom veću u rad - navodi se u saopštenju Višeg suda u Beogradu.

Foto: Telegraf Foto: Telegraf

Ova zdravstvena ustanova na udaru je izvršitelja od aprila ove godine zbog 12 ari zemlje, u Kronštatskoj ulici broj 7 koje je pripadalo Beograđanki Simonidi Tanasijević. Po pravosnažnoj presudi bolnica Simonidi Tanasijević, vlasnici zemljišta treba da plati naknadu u iznosu od 1,1 milion evra (111.5490.290,00 dinara).

Sporno parče zemlje je u oktorbu 1960. godine nacionalizovala država, a zatim ga je 1963. KBC “Dr Dragiša Mišović ” kupio od Narodnog odbora Opštine Savski cenac i platio ga u tri rate. Sve bi to bilo u redu da tu zemlju od svega 12 ari, nije u međuvremenu promenilo još dva vlasnika. Prvo ga je od bolnice “Dr Dragiša Mišović” kupio Dom časnih sestar, koje su tu izgradile kuću, a zatim su tu zemlju 1992. prodale preduzeću “Koling”, koje je u stečaju i koje je i dan-danas upisano na toj parceli.

Foto: Telegraf Foto: Telegraf

Postupak protiv bolnice pokrenut je 2011. godine. Vlasnica zemljišta, koja ju je dobila u nasledstvo od strica, dobila je pravosnažno slučaj na sudu i prošle godine je došlo rešenje o izvršenju. Bolnica je vlasnici isplatila tri miliona dinara a kako nisu imali više, računi bolnice su blokirani, pa su im u aprilu izvršitelji zakucali na vrata, a po imovinu dolaze u ponedeljak.

U međuvremenu, trebalo je na miran način da se reši spor. Simonida je čak i za Telegraf.rs izjavila da će odustati od potraživanja jer je zadovoljna isplaćenom sumom novca koju je već dobila od bolnice, ali je došlo do preokreta. Na štetu bolnice.

Foto: Foter/Flickr/SalFalko Foto: Foter/Flickr/SalFalko

Polovinom maja, takođe, je delovalo da do plenidbe neće doći. Tada je ministar zdravlja Zlatibor Lončar posetio bolnicu u rekao da će problem biti rešen, međutim, od toga zasad nema ništa.

Nadležni u bolnici su, kako bi spasli svoju imovinu, od Vrhovnog suda zataržili reviziju sudskog proces. Sa druge strane, za danas u 10 sati izvršitelji su najavili da će doći da popišu imovinu.

Daljinac baner

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Бариоц

    12. jul 2017 | 10:03

    Каква је то победа када узурпираш туђе?.Ми то зовемо мито ,корупција,крађа туђе имовине,неправда...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA