DŽOGING INTERVJU: Franc But, ambasador Slovenije: Oduvek smo se voleli sa Srbima! (FOTO) (VIDEO)

Slovenački ambasador trenira kao da je olimpijac, uživa u srpskim specijalitetima i kaže da je realno da Srbija postane član EU za osam godina

  • 0

Njegova ekselencija, ambasador Slovenije u Srbiji Franc But, veliki je ljubitelj džoginga. Tri puta nedeljno obavezno, a ponekad i češće, izdvoji oko sat vremena za vežbe i trčanje u prirodi. U ciklusu Telegrafa "Opušteno sa ekselencijom", gospodin But nam je pokazao kako izgleda njegov trening, a zatim izdvojio vreme da porazgovara s nama o aktuelnim temama i njegovom životu u Beogradu.

- Srbi i Slovenci su se oduvek voleli, znate - počinje on razgovor za Telegraf.

- U vremenima kada zvanično nisu, ta ljubav je bila tajna, ali nikad se nisu mrzeli - priča gospodin But, koji živi i radi u Beogradu pune dve godine.

Njegova ekselencija dodaje i to da je malo poznata činjenica da su Slovenci bili prvi strani turisti u Srbiji. Za našu prestonicu kaže da je prelepa i da se ovde svako ko dođe oseća dobro prihvaćenim.

Ljudi su gostoljubivi, provod je fenomenalan, baš kao i domaća kuhinja.

- Zato Slovenci i vole i da dolaze ovde. Najviše ih ima u vreme festivala: "Birfesta", "Guče", "Egzita" i oko Nove godine, jer ovde mogu lepo da se zabave - objašnjava on.

Ambasador se iskreno divi potrebi Srba da se dobro obuku i izgledaju "trendi". Kaže da mu naš stil oblačenja i izlazaka deluje kao neka vrsta umetnosti. Pitamo ga da uporedi cene u Sloveniji i Srbiji.

- Ovde je jeftiniji frizer, pedikir, teretana, ali je garderoba skuplja, dok su namernice i restorani svega oko pet do deset odsto jefitniji nego u Sloveniji – istiće But, uz napomenu da su primanja u Sloveniji dva do tri puta veća nego u Srbiji.

Pre intenzivnog treninga, u koji se nismo upustili jer izgleda kao trening jednog olimpijca, porazgovarali smo s našim sagovornikom o ulasku Srbije u Evropsku uniju, o tome zašto je slovenačko tržište zatvoreno za naše kompanije, a zatim smo prešli na opuštenije teme...

Uostalom, pogledajte i poslušajte šta je njegova ekselencija rekla u ekskluzivnom intervjuu Telegrafu:

(Biljana Tasić / Foto: Marko Todorović)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA