CRNO NA BELO: Naš Teodor jeste najbolji matematičar na svetu!

Tabela na sajtu Matematičke olimpijade demantuje navode pojedinih medija da je Nemica Liza Zauerman zapravo pobednik ovogodišnje Olimpijade, a ne naš matematičar

  • 6

DOKAZANO! Naš mladi matematičar Teodor Fon Burg je zaista najbolji na planeti! Iako su neki domaći mediji objavili da je Nemica Lisa Zauerman šampion ovogodišnje Olimpijade, a da je Fon Burga u najboljeg izjavama promovisala njegova majka, zvanični sajt ovog takmičenja to demantuje!

Naime, na večnoj tabeli "Hall of fame" matematičke olimpijade, devetnaestogodišnji maturant Matematičke gimnazije je naveden kao najbolji sa ukupno osvojenih šest medalja.

 

 

Nemica Liza Zauerman, za koju su mediji tvrdili da je bolja od našeg Teodora, nalazi se na drugom mestu i njen učinak je slabiji za jednu bronzanu medalju.

Kada smo pozvali majku našeg matematičara da prokomentariše navode da je lično promovisala sina u šampiona, Magda fon Burk je prvo rezignirano odbila da da bilo kakav komentar, da bi onda kratko izjavila

- Nikada nisam izjavila da je Teodor najbolji matematičar svih vremena, a vi slobodno pogledajte tabelu koja postoji na sajtu Matematičke olimpijade - rekla je za Telegraf.rs majka mladog matematičara.

Teodor fon Burg je svoju četvrtu zlatnu medalju osvojio 16.jula ove godine na Međunarodnoj matematičkoj olimpijadi u Argentini, a u 53 godine dugoj istoriji kroz ovu olimpijadu prošlo je oko 15.000 najboljih matematičara sveta i samo su još tri osobe postigle ovakav uspeh.

Teodor u riznici još ima još po jedno srebro i bronzu, te je sa ukupno šest odličja obezbedio sebi status najboljeg matematičara svih vremena.

(Lj.V.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Goran

    2. avgust 2012 | 18:41

    Bravo za Telegraf! Tako se bori za Srbina koji je Srbiju stavio na vrh sveta!

  • serbon

    2. avgust 2012 | 23:12

    Bravo mali,svaka cast! Mozda nisi srbin,ali si za srbiju odradio nesto sto takozvani srbi nikada nece uraditi! Sve najbolje u buducnosti! I ne osecaj se lose ako odes iz srbije,jer svoje znanje ovde unovciti neces sigurno!

  • vlada

    2. avgust 2012 | 18:02

    Teodor fon Burg,cistokrvni srbin...Bravo!!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA