POBEDA TELEGRAFA: Slavica od MUP-a zatražila istragu o malverzacijama u Hitnoj pomoći!

Ministarka uputila dopis policiji i zahtevala istragu o povezanosti direktora i zaposlenih u Hitnoj pomoći, Ministarstva zdravlja i pogrebnih službi, a sve posle šokantnog intervjua koji je našem portalu dao bivši direktor Hitne Borko Josifovski

  • 1

Ministarka zdravlja Slavica Đukić Dejanović zatražila je od MUP-a Srbije da sprovede istragu i otkrije da li su direktori i zaposleni u beogradskoj Hitnoj pomoći, uz znanje ministarstva na čijem je čelu odnedavno, namerno ostavljali pacijente da umru zbog provizija koje dobijaju od pogrebnika!

 

Da podsetimo, Borko Josifovski, bivši direktor Hitne pomoći, u ispovesti Telegrafu optužio je svoje kolege da namerno puštaju bolesnike da umru, a da "dojava o smrti" košta 300 evra.

 

- Jutros je iz kabineta ministra zdravlja upućen zahtev o hitnoj istrazi i proveri tvrdnji Josifovskog da služba Hitne pomoći ne obavlja svoju dužnost po zakonu. Za sada nemamo povratnu informaciju iz MUP-a, ali očekujemo reagovanje u kratkom roku - rečeno nam je u Službi za informisanje Ministarstva zdravlja.

 

U srpskoj policiji nisu mogli da nam potvrde da li su dobili bilo kakav zahtev za sporovođenje istrage od nove ministarke zdravlja.

 

- Ukoliko je dopis upućen danas, verovatno još nije dospeo u proceduru - kažu u Birou za informisanje Ministarstva unutrašnjih poslova.

 

Podsetimo, Borko Josifovski tvrdi da sramna saradnja Hitne pomoći i pogrebnika traje još od 2000. godine, te da su svi nadležni upoznati s ovim monstruoznim radnjama, ali ćute, kako ne bi narušili ugled i ugrozili svoje pozicije.

 

(Lj. V.)

 

 

 

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA