ТRAGEDIJA KOD OBRENOVCA: Srušio se avion - poginule dve osobe! (FOTO SA LICA MESTA)

Poginuli su Miroslav Veselinović (60) i Đorđe Vujić (29). Pilot Veselinović nije imao dozvolu za letenje, a avion nije bio registrovan

  • 4

U selu Ratari kod Obrenovca srušio se sportski avion u kojem su poginule dve osobe, pilot Miroslav Veselinović (60) iz Urovaca i kopilot Đorđe Vujić (29). Kako saznaje Telegraf.rs, mladi kopilot pošao je da se provoza s Veselinovićem, vlasnikom aviona.

Usled neutvrđenih okolnosti avion se srušio u šumu. Stanovnici sela su prvo čuli neprirodan zvuk, da bi nešto kasnije pronašli olupinu aviona u krošnjama i tela poginulih.

Načelnik Uprave vatrogasno-spasilačke jedinice u Sektoru za vanredne situacije MUP-a Srbije Goran Nikolić rekao je da je vatrogasno-spasilačka ekipa, koja je prva stigla na mesto pada aviona, pronašla tela dve osobe koje nisu imale puls.

Nikolić je dodao da na mestu pada aviona po dolasku vatrogasno-spasilačke ekipe nije bilo vatre. Upravu je o rušenju aviona obavestio jedan biciklista koji je slučajno prolazio pored mesta pada.

PILOT NIJE IMAO DOZVOLU ZA LETENJE!

Kako prenosi portal Tangosixblog.com, pilot letelice bio je vlasnik privatnog letelišta koje nije bilo registrovano za tu namenu. Udes se dogodio oko 20.40, dok je sunce zašlo u 20 časova. Pored toga što se let verovatno odvijao u mraku, poletanje ove vrste letelice nije dozvoljeno 30 minuta nakon zalaska sunca, što je, po svemu sudeći, još jedan u nizu prekršaja u ovoj tragediji.

Komisija Direktorata civilnog vazduhoplovstva utvrdila je da pilot koji je poginuo kod Obrenovca nije imao dozvolu za letenje i da avion nije bio registrovan.

- U ovom trenutku se pretpostavlja da uzrok nesreće može biti nestručno rukovanje avionom. S obzirom na to da avion nije servisiralo stručno osoblje, možemo zasnovati i sumnju i da letelica nije bila spremna za letenje - rekla je Katarina Milosavljević-Andrić iz Direktorata.

(I. D. / Foto: Marko Ristić)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • aleksandar

    5. avgust 2012 | 23:07

    misu veselinovica sam poznavao licno...stric od mog komsije inace dobrog drugara pre ovoga je padao 2 3 puta vec...ali tad je imao srece sad izgleda ne :(

  • BiH :)

    6. avgust 2012 | 10:12

    Volio bih da je drugih stotinu nego njih dvojica...

  • Vlada

    6. avgust 2012 | 09:05

    Neobičan, mali avion je bio prava atrakcija za decu.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA