Haradinaj pozvao SAD na učešće u dijalogu Beograd-Priština

- Uloga SAD u predstojećoj fazi je vrlo važna - smatra premijer Kosova

  • 9

Premijer Kosova Ramuš Haradinaj pozvao je SAD da se angažuju u pregovorima Beograda i Prištine pod pokroviteljstvom EU i naglasio da je uključivanje SAD ključno kako bi došlo do napretka u pregovorima.

Dačić o Skotu: Strani ambasadori ne treba da se mešaju, šta je s Gotovinom i Haradinajem

Ne možemo nastaviti sa dijalogom, ako Amerika nije za stolom: Haradinaj najavio novu platformu za razgovore sa Beogradom

- Uloga SAD je ključna za mir. Mislimo da je uloga SAD za pregovaračkim stolom od suštinske važnosti - kazao je on, a prenosi regionalna televizija N1.

Kako tvrdi Haradinaj, pregovori treba da budu završeni uzajamnim prihvatanjem državnosti Srbije i Kosova.

- Mislim da je sve pitanje procesa, i do sada je američko uključivanje davalo rezultata i pomagalo da proces napreduje. Uloga SAD u predstojećoj fazi je vrlo važna. Mir donose ljudi. Mir koji nema podršku naroda je teško održati, zato je angažovanje Amerikanaca neophodno za ovaj mir - rekao je Haradinaj za Rojters.

Kosovski predsednik Hašim Tači je tokom boravka u SAD je takođe od američkog potpredsednika Majka Pensa tražio da se SAD uključe u dijalog.

Daljinac

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • B Org

    17. oktobar 2017 | 00:32

    Kad to uradi optuzeni ratni zlocinac, onda to stvarno ima veliku politicku tezinu. Narocito ako se uzme u obzir sta se desavalo svedocima koji je trebalo da svedoce protiv njega. Na stranu zlocini za koje je optuzen... Velika Amerika treba da se stidi takvih saveznika.

  • Desha

    16. oktobar 2017 | 23:50

    Jadan,pa ovaj vise ne zna gde udara.

  • Nikola

    17. oktobar 2017 | 07:12

    Kakve veze imaju SAD sa Srbijom, Kosovom i pregovorima za ulazak u Eu? Ne mogu države koje nisu članice eu da odlučuju o našem članstvu niti da prate pregovore. Zaboga ta zemlja je bombardovala Srbiju, a sada navodno glumi anđela čuvara koji se brine da ne bude sukoba među nama ili da ne daj bože neko ne pogine.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA