INCIDENTI NA ZAKINTOSU: Grupe srpskih huligana organizovano tuku Engleze ispred noćnih klubova!

Klinci od 17 do 19 godina sačekuju engleske turiste ispred noćnih klubova, iživljavajući se čak i nad devojkama! Zbog ovih vandala ostali Srbi na lošem glasu, a engleske agencije otkazuju aranžmane za Zakintos!

  • 25

Grupa mladih turista iz Srbije, koja je na Zakintos u mesto Laganas doputovala početkom ove nedelje preko jedne turističke agencije, organizovano pravi incidente po gradu, saznaju reporteri Telegrafa koji su se zatekli na licu mesta!

Nekolicina momaka starosti od 17 do 19 godina iz Beograda, Niša i Novog sada sačekuju turiste iz Engleske ispred noćnih klubova (jer obezbeđenje tada ne može da reaguje), napada ih i nemilosrdno tuče, iživljavajući se čak i nad devojkama!

Predstavnik jedne od beogradskih agencija koji boravi na ovom grčkom ostrvu za Telegraf tvrdi da je zabeleženo već nekoliko ovakvih slučajeva, a potvrdu priče dobili smo i od Srba koji rade u diskotekama i klubovima u Laganasu.

- Pročulo se da ostrvom hara ta grupica Srba, što već počinje da nervira i meštane, kojima su engleski turisti značajan izvor prihoda. Englezi mnogo piju i bučni su, ali većina je miroljubiva i ne pravi probleme. Možete da ih zateknete da pijani, bez blama, vode ljubav na javnom mestu, ali se uglavnom klone kavge i fizičkih obračuna, kaže nam Srbin (ime poznato redakciji) zaposlen u lokalnom restoranu.

Ipak, mladi Srbi, iz samo njima znanog razloga sprovode teror nad Britancima, a nije retkost ni da se međusobno potuku, pa je bilo posla i za lokalnu policiju.

- Pre dva dana, trojica Srba napali su grupu Engleza ispred picerije i oteli im hranu koju su kupili! To su videli neki naši momci koji ovde rade kao obezbeđenje, pa su stali u zaštitu Engleza. Nasilnici su izvukli deblji kraj, ali ih to ne sprečava da nastave s incidentima, kaže naš sagovornik koji radi na Zakintosu, i dodaje:

- Zbog takvog ponašanja, svi Srbi su na lošem glasu, a vlasnici klubova i diskoteka organizovali su sastanak na kome su se dogovorili da počnu da naplaćuju ulaz samo Srbima.

Policija je zbog divljanja mladih Srba znatno pojačala svoje aktivnosti, tako da se svako veče mogu videti brojne patrole kako u automobilima s uključenom rotacijom patroliraju po gradu, u šta su se uverili i reporteri Telegrafa na Zakintosu.

Nekoliko Srba je zbog tuča, ali i džeparenja po klubovima, kažnjeno novčano, a početkom leta jedna grupa je bila deportovana za Srbiju, uz višegodišnju zabranu ulaska u sve zemlje EU.

O događanjima na Zakintosu pre nekoliko dana pisali su i mediji u Engleskoj, uz poziv roditeljima da tamo ne šalju svoju decu!

Kako Telegraf nezvanično saznaje od predstavnika engleskih turističkih agencija, turisti sa Ostrva poslednjih dana, zbog straha od Srba, masovno otkazuju već uplaćene aranžmane za letovanje na Zakintosu!

- Svi su ogorčeni zbog ponašanja tih vandala, a najviše će ispaštati većina pristojnih srpskih turista koji letuju na ostrvu, kao i brojni naši ljudi koji rade ovde. Dosad smo bili lepo dočekivani, iako trošimo mnogo manje novca od Engleza, a posle ovih incidenata pitanje je kako će se prema nama odnositi lokalno stanovništvo - kaže nam turistički vodič iz jedne domaće agencije.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • BK 2

    6. avgust 2012 | 18:03

    Ovo je delimicno istina ,ja sam bio od 18 do 29 jula tamo i video sam svojim ocima kako englezi maltretirju srpkinje,sto niste isto tako objavili vest pre 3 nedelje kad je bilo vise Engleza na ostrvu kad su oni tukli Srbe ,nego sad kad je nas vise tamo samo burje novine.I imam jedno pitanje zasto se ITALIJANI,SPANCI,GRCI,SKOTI,IRCI i MAKEDNOCI nisu mucili ??

  • max

    6. avgust 2012 | 22:50

    Samo udrite braco.To su oni sto su nas bobardovali bez milosti...Svaka vam cast.

  • NOVAK

    6. avgust 2012 | 19:06

    Tako je deco,ruke vam se pozlatile.... NE znaju konji,da je ta najpokvarenjja i najpodmuija nacija tvorac srpskog stradanja 20 tom veku..i pljackas svih svetskih meridijana...HVALA KLINCI,NEKA CICE JAJARE..

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA