ISPOVEST SILOVANE SRPKINJE: Preživela sam horor, sad hoće da me ubiju!

R. R, koju je u Budvi silovao vlasnik kazina i suvlasnik hotela "Avala" E. B, kaže da joj policija nije dozvolila da prijavi silovanje i da su joj on i njegov telohranitelj pretili smrću

  • 9

Srpska državljanka R. R. (32), koju je u Budvi silovao suvlasnik hotela "Avala" E. B, kaže da silovanje nije prijavila mesec dana zbog svakodnevnih pretnji koje je dobijala. Kada se konačno odvažila da ode u budvansku policiju, krivičnu prijavu uspela je da podnese tek iz četvrtog puta.

R. R. je radila kao krupije u kazinu hotela "Avala". Ona tvrdi da joj se život pretvorio u pakao od trenutka kada je prijavila silovanje u budvanskoj policijskoj stanici.

- Bojim se i za sebe, ali i za ljude koji su svedoci onoga što mi se desilo, jer nam mafija radi o glavi. Više uopšte ne spavam, drhtim po celu noć, bojim se svakog šuma, čim nešto šušne pomislim: 'Evo ih, došli su da me ubiju...' Ne preterujem, znam, glava mi je stvarno u torbi - uplašeno objašnjava nesrećna žena.

Prema izjavi koju je dala u crnogorskoj policiji, nju je u njenom stanu u Budvi silovao E. B, gruzijski Rom sa ruskim državljanstvom.

- Još nisam dobila poziv iz tužilaštva da dam izjavu, ali svedoke su zvali. Odlučila sam javno da ispričam svoju priču, jer mi glava visi o koncu. Sada se stvara atmosfera da nisam silovana, već da sam krivac. E. B. je vlasnik kazina, jasno je da to može da bude samo težak mafijaš. On preko svojih veza u policiji pokušava da zataška ceo slučaj. Verujte da se strašno bojim za život - kaže R. R.

Ona silovanje nije prijavila odmah, a razlog za to su, kako navodi, stalne pretnje koje su joj upućivali E. B. i njegov telohranitelj. Kada je skupila snagu i odlučila da policiji ispriča kako je seksualno zlostavljana, umesto da nadležni reaguju i počnu sa istragom, oni su pokušali da zaštite Rusa.

- Prvo su mi rekli da ne podnosim krivičnu prijavu. Kada sam 29. jula došla u policiju, vređao me je policijsku inspektor Mitar Marović, koji me je na kraju poslao kući uz opasku da on misli da silovanje i pretnje ne treba ni da prijavljujem. Dan kasnije pokušala sam ponovo da prijavim silovanje. Međutim, isti inspektor me je ponovo pozvao nasamo u njegovu kancelariju i pretećim tonom rekao: 'Vrati krst ili ću poslati da ti rade pretres stana'. Inače, taj krst koji je Rus izgubio u mom stanu je ključni dokaz protiv njega - navela je R. R.

Pomogao joj je, tvrdi, drugi inspektor iz iste policijske stanice, koji joj je rekao da podnese krivičnu prijavu za pretnje smrću, ali ne i za silovanje.

- Međutim, drugi ljudi u policiji ponovo su pokušali da zataškaju slučaj tako što mi nisu dali nikakav papir, niti potvrdu o prijavi silovanja - objašnjava R. R.

Tri dana nakon što je prvi put došla u policiju, R. R. je ponovo otišla u stanicu da prijavi silovanje i da traži potvrdu o krivičnoj prijavi.

- Ali tamo su me potpuno ignorisali. Sledećeg dana sam ponovo otišla i nakon pretnji da ću tražiti zaštitu od srpske ambasade, konačno su napisali zapisnik. Kada sam pitala zašto nisu napisali prijavu za silovanje, jedan inspektor mi je rekao da će je napisati kasnije - ispričala je sagovornica ovog dnevnog lista.

Iako je u krivičnoj prijavi navela da ju je E. B. silovao uz pretnju pištoljem, od vlasnika kazina je samo uzeta izjava u kojoj on potvrđuje da je vlasnik "Avale" i da je ona tamo dobila otkaz.

- Nisu mu uzeli pasoš, niti su ga pitali da li sam ja dobila otkaz zato što sam prijavila silovanje, kao što je i bilo - završava svoju ispovest ova nesrećna žena.

U Ministarstvu inostranih poslova kažu da će povodom slučaja R. R. kontaktirati sa ambasadom Srbije u Podgorici.

- Daćemo nalog da se raspitaju o ovom slučaju. Ukoliko se radi o našoj državljanki, tražićemo odgovor od MUP-a Crne Gore i bićemo spremni da joj pružimo svu pravnu pomoć - kažu u Ministarstvu.

(M. S. / Izvor: Press)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • gane

    7. avgust 2012 | 13:33

    to sa policijom u Budvi je vrlo indikativno...skoro su sina mog prijatelja bas u budvi na svedocenje pjanog rusa i pijane ruskinje pritvorili iako taj decko sa dva druga nije bio tu uopšte....takvo dvodnevno celonocno maltretiranje su doziveli i u toku noci su roditelji morali da posalju preko 1200e da bi bili pusteni uz naravno presudu da su krivi...katastrofa...crna gora je postala siva zona....bolje reci crna rupa....

  • beskoni

    7. avgust 2012 | 12:53

    Osim Crne Gore ,kostace i sve zemlje u okruzenju ta crnogorska darezljivost prema rusima.Dobro je poznato da su rusi za bagatelu kupovali plaze na crnogorskom primorju a gde su rusi tu je i kriminal ali tamosnje vlasti ne brinu za narod jer oni su napunili svoje dzepove a sta ce dalje biti nije ni vazno.

  • Branislav

    7. avgust 2012 | 12:36

    Ne opravdavam te monstrume ali snaja sta ces ti u kazinu sa 32 godine. Nisi ni ti cvecka verovatno. Umesto da si do sada osnovala porodicu i skolovala decu ti se trpas po kazinima... strasno...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA