ŠIROKO: Letovanje Žarka Obradovića košta 20 prosečnih plata!

Ministar prosvete letuje u najluksuznijem tuskom hotelu, u kom aranžman od 10 dana za ministra, suprugu i dvoje dece košta 7.200 evra

  • 1

Ministar prosvete Žarko Obradović sa porodicom letuje u najluksuznijem turskom hotelu "Glora Sereniti Resort"  u Turskoj u kom desetodnevni aranžman za četvoročlanu porodicu košta 7.200 evra. Ovaj iznos više od tri puta je veći od Obradovićeve plate i čak dvadeset puta od prosečne plate u Srbiji za mesec jun.

Visoki funkcioner Socijalističke partije Srbije godišnji odmor, na koji su novi poslanici već otišli, provešće u hotelu u turskoj regiji Belek, nedaleko od Antalije. Ovaj hotel u svojoj ponudi ima brojne restorane sa internacionalnom kuhinjom, devet barova, teretanu, aerobik, turska kupatila, sobe za masažu, frizerske salone, dva otvorena i jedan zatvoreni bazen i mnoge druge sadržaje. Boravak od sedam dana za dve osobe u ovom hotelu košta najmanje 2.800 evra a za deset dana čak 3.600 evra.

Sedmodnevni aranžman sa "ol inkluziv" uslugom, avionskim prevozom i taksama u ovom hotelu, u terminu u kom boravi porodica Obradović, košta 1.400 evra po osobi. To znači da je ministar prosvete sedmodnevno letovanje za sebe, suprugu i dvoje dece platio 5.600 evra. U slučaju da se radio o aranžmanu od deset dana, suma je još veća i iznosi 7.200 evra.

"Ol inkluziv" aranžman, inače, obuhvata i terene za golf, američki fudbal, tenis, a gosti mogu uživati i u egzotičnom skijanju na vodi. Ipak, ono po čemu je "Gloria Sereniti" najpoznatiji jeste velelepni spa centar, jedan od najpoznatijih u regiji. Raspolaže sa nekoliko različitih vrsta sauna, VIP sobama za posebno uživanje i relaksaciju. O tome koliko je ovaj čuveni turski kompleks na ceni, svedoči i činjenica da su svi kapaciteti u ovom luksuznom hotelu u špicu sezone bukirani i da se ne može naći slobodan krevet.

Ministar Obradović, nezvanično, ima primanja u visini od 2.000 evra, koliko dobija kao vanredni profesor na Univerzitetu Megatrend, jer se odrekao mnogo manje ministarske plate.

Ono što priču o luksuznom letovanju čini još dramatičnijom je jednostavna računica po kojoj je ministar Obradović samo na aranžman potrošio 20 prosečnih srpskih plata. Naime, prema podacima Republičkog zavoda za statistiku, prosečna neto plata u Srbiji za jun iznosila je 42.335 dinara, odnosno 357 evra, što je za oko dvadeset puta manje od cene Obradovićevog letovanja.

DAČIČ PROTIV LETOVANJA!

Prema nezvaničnim informacijama, predsednik vlade i lider SPS Ivica Dačić nije s oduševljenjem prihvatio vest da je novi-stari ministar prosvete i njegov partijski kolega otišao na letovanje, i to neposredno nakon formiranja vlade.

- Dačić i vlada na čijem je čelu, krenula je da radi punom parom od prvog dana i ne gleda se baš blagonaklono na to da u tom trenutku bilo ko od ministara ode na poduže letovanje, jer nas sve čeka mnogo posla. Kada on kao premijer može da se odrekne odmora da bi se posao završio, očekuje takvu predanost poslu i od ostalih kolega - kaže izvor dnevnog lista "Alo" iz vrha SPS-a.

(M. S. / Izvori: Alo, Blic)

 

 

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA