Ministarka zdravlja hitno zatražila nove cene za 520 lekova!

Slavica Đukić Dejanović zatražila je da se hitno odrede cene za 520 medikamenata, kako bi se ti lekovi pojavili u apotekama

  • 2

Ministarka zdravlja Slavica Đukić Dejanović zatražila je da se hitno odrede nove cene za 520 medikamenata, kako bi se ti lekovi pojavili u apotekama, prenose današnje "Večernje novosti" .

Prema saznanjima "Večernjih novosti", iako su proizvođači u više navrata tražili da se cene medikamenata usklade sa rastom kursa evra,one se za 520 lekova iz te grupe obračunavaju po starom kursu od 99,29 dinara.

Cenovnik bi, kako se navodi, trebalo da bude na dnevnom redu Vlade Srbije 16. avgusta, ali postoji mogućnost da odluka o cenama lekova bude odložena za još nedelju dana.

Međutim, proizvođači najavljuju da problem neće biti rešen jer zbog razlike između obračunskog i stvarnog kursa gube 20 odsto.

U toj grupi lekova su "brufen" sirup za decu, antibiotici i kortikosteroidi u obliku masti, "lasiks" za izbacivanje tečnosti, sedativ "lorazepam", neki citostatici, ali i 100 inovativnih lekova.

(Telegraf.rs / Izvor: Beta)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • sanja

    10. avgust 2012 | 02:18

    Vidim da je mleko za bebe poskupelo?! Pre izbora je bilo kojekakvih obecanja,ne da nije ostalo ostalo na starom,vec se i pogorsalo! Svaka cast novoj vladi,sramota!

  • John

    10. avgust 2012 | 00:59

    Ala će ova vlada da padne, šteta što toga nisu svesni. Samo seru, šepure se i pričaju gluposti koje veze nemaju sa realnošću. Svaka čast telegrafu na ovom tekstu koji se od ostalih izdvaja po svojoj jadnosti, ali ne zbog novinarskog neprofesionalizma, već zbog naše, srpske gluposti i teme koju obrađuje. Eeeeej, da mi velimir bude ministar......

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA