Zbog Agrobanke u zatvor ide 30 osoba, Dačić najavljuje hapšenja!

Ovih dana očekuje se hapšenje tridesetak osoba koje su upletene u milionske pronevere prilikom podizanja kredita bez pokrića iz "Agrobanke"

  • 0

Osim osmoro uhapšenih zbog afere "Agrobanka", koji su nakon celonoćnog saslušanja predati Tužilaštvu za organizovani kriminal, ovih dana očekuje se hapšenje tridesetak osoba koje su upletene u milionske pronevere prilikom podizanja kredita bez pokrića iz ove banke!

Hapšenja najavljuje i premijer i ministar policije Ivica Dačić, koji ipak nije želeo da govori o imenima.

- Imamo puno jedinstvo u državnom rukovodstvu i siguran sam da će svi koji su počinili kriminalna dela odgovarati - rekao je Dačić.

Na prvim saslušanjima svi osumnjičeni su negirali krivicu, a zatim su jutros uz krivičnu prijavu predati Tužilaštvu za organizovani kriminal.

Policija je uhapsila osam osoba, među kojima je i bivši predsednik Izvršnog odbora Dušan Antonić, a sada traje potraga za njegovim sinom Milanom, kao i za Slobodanom Ratkovićem.

Milan Antonić (1978) je jedan od osnivača firme "Eso limb Gmbh" iz Beča, koja je osnivač privrednog društva "Drina timber" d.o.o. Ljubovija, dok je Slobodan Ratković (1947) zamenik direktora privrednog društva "Hedkomerc" iz Beograda. Mlađi Antonić je s Dušanom Sekulićem, sinom Radoslava Laleta Sekulića, vlasnika "Habit farma", osnivač bečkog preduzeća "Eso limb Gmbh", koja je, preko svojih firmi u Srbiji, nosilac brojnih spornih kredita.

Inače, prema izveštaju o radu "Agrobanke", ova poljoprivredna banka se ponajmanje bavila kreditiranjem agrara. Samo 15 odsto zajmova plasirano je u oblast zbog koje je poslovna banka i osnovana.

Takođe, jasno je i da je danas teško naplatiti oko 300 miliona evra problematičnih kredita koje je prethodno rukovodstvo odobravalo preduzećima, jer su mnoga u međuvremenu ugašena, u stečaju ili se imovina vlasnika vodi na njihove žene i decu.

(Telegraf.rs / Agencije)

 

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA