DINASTIJA: Ćerka Bila i Hilari Klinton ulazi u politiku?

Pre kampanje moje majke, moj odgovor bi bio ne, ali danas nisam više sigurna", kazala je 32-godišnja Čelsi u dugom intervjuu, objavljenom u magazinu "Vog"

  • 0

Čelsi Klinton, ćerka bivšeg predsednika Bila Klintona i državne sekretarke Hilari Klinton, ne isključuje mogućnost da se jednog dana bavi politikom.

- Pre kampanje moje majke, moj odgovor bi bio ne, ali danas nisam više sigurna - rekla je 32-godišnja Čelsi u dugom intervjuu, objavljenom u magazinu "Vog" uz fotografije koje je slikao čuveni fotograf Mario Testino.

Čelsi Klinton, koja s mužem živi u Njujorku, kazala je da su joj ljudi to pitanje postavljali celog života.

- Tokom kampanje mog oca za guvernera (Arkanzasa) 1984. pitali su me da li želim da postanem guverner kada porastem? Ne, imala sam samo četiri godine - navodi ćerka bivšeg američkog predsednika koja upravo priprema doktorat iz međunarodnih odnosa, a od prošlog decembra radi kao novinar na televiziji En-Bi-Si.

Kazala je da je politička karijera njene majke, nakon odlaska Bila Klintona iz Bele kuće, promenila njenu percepciju politike.

- Sada više nisam sigurna. Verujem da je za angažovanje u politici potrebno da ste osoba od integriteta -  objasnila je ona, dodavši da bi, ukoliko bi u nekom trenutku poželela da se bavi politikom, morala da postavi sebi pitanje da li je njen cilj da izgradi zdraviji, pravedniji i bogatiji svet.

Čelsi Klinton radi i za očevu fondaciju i predaje na Univerzitetu Kolumbija u Njujorku.

(I. M. / Tanjug / Foto: profimedia.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA