TRAGEDIJA NA TARI: Vozač uleteo u publiku, troje poginulo! (VIDEO)

Brat i sestra Nikola i Jovana Trišić, kao i Dragiša Jakovljević poginuli su kada je vozač jednog od trkačkih automobila izgubio kontrolu i uleteo u publiku. Povređen je S. J. (17) ali je van životne opasnosti

  • 2

Brat i sestra Nikola (30) i Jovana (27) Trišić iz Bajine Bašte i Dragiša Jakovljević (47) iz Petrovca na Mlavi poginuli su na Tari, kada je vozač Branimir Simić tokom međunarodne trke "Tara 2012" izgubio kontrolu nad automobilom i uleteo u publiku. Povređen je Jakovljevićev sin S. J. (17), ali on nije životno ugrožen.

Nikola Trišić je umro na putu do bolnice, dok je Jakovljević preminuo u užičkoj bolnici. Jovana Trišić povredama je podlegla u beogradskom Urgentnom centru.

- Devojka, koja je sa teškim povredama glave  iz užičke bolnice hitno prebačena u Beograd, preminula je nešto pre 18 sati, iako su lekari učinili sve da je spasu - rekao je portparol Urgentnog centra Drago Jovanović.

Van životne opasnosti je tinejdžer S. J, koji je prebačen na dečiju hirurgiju užičke bolnice.

KRIVIČNA PRIJAVA ORGANIZATORIMA

Međunarodna brdska trka "Tara 2012" održana je na relaciji Kaluđerske bare - Bajina bašta. U trci je učestvovalo oko 50 vozača. Kako Telegraf saznaje u užičkoj policiji, organizatore ove trke AMK "Balkan" čeka krivična prijava

Predstavnik auto-kluba "Balkan" Dragan Simić izjavio je da je sve bilo preduzeto da se trka obezbedi i da je publika bila uklonjena sa nebezbednih mesta, na kojima je bio pojačan broj redara.

- Pre nego što je trka puštena, pomereni su ljudi, sve je napravljeno po elaboratu, tako da istražujemo zbog čega je neko bio na tom mestu i izaći ćemo kasnije sa tim u javnost - rekao je Simić.

Pogledajte snimak stravične nesreće:

(E. T. / Foto: RTS )

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • komentator

    20. avgust 2012 | 20:45

    Pa realno sta ce publika sa spoljasne strane krivine? To su organizatori krivi sto su dozvolili i publika sto ima toliko pameti, pun you tub takvih izleta i sve ide na spoljasnji deo krivine i eto i dalje se guze tu...dok neko ne pogine niko nista ne preduzima...tuzno je to...

  • mika

    19. avgust 2012 | 21:18

    ...sta recu... jad i tuga..

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA