OKRUTNO: Paralizovani čovek želi da umre, sud mu poručuje: Umri od gladi! (VIDEO)

Nesretni 58-godišnjak otac je dvoje dece i potpuno je mentalno zdrav, ali je paralizovan od vrata na dole i ne može da govori. Može da pomera samo glavu I oči, a njegovo stanje je posledica jakog moždanog udara

  • 0

Toni Niklinson (58) bespomoćno je zajecao kada je saznao da su sudije odlučili da ne može da oduzme sebi život. Naime, Niklinson, koji je 'zaključan u spostvenom telu' (locked-in syndrome), tražio je od britanskog suda da mu dopuste da uz pomoć lekara okonča svoj život kako bi se spasao od "života punog poniženja i jada".

Nesretni 58-godišnjak kojem je presuda "slomila srce" živi u engleskom gradiću Melksham. Otac je dvoje dece i potpuno je mentalno zdrav, ali je paralizovan od vrata na dole i ne može da govori. Može da pomera samo glavu i oči, a njegovo stanje je posledica jakog moždanog udara koji mu se dogodio tokom poslovnog puta u Atinu.

S bližnjima Niklinson komunicira preko računara koje reaguje na njegove treptaje i pomeranje glave, a već dve godine 58-godišnjak pokušava da uveri tri sudije Vrhovnog suda da dopuste lekarima da mu pomognu da umre, odnosno da lekari koji mu pomognu da okonča svoj život kada on to bude hteo ne mogu biti kazneno gonjeni.

Bez obzira na njegove muke sudije su odlučile kako samo parlament može da promeni zakon o ubistvu, odnosno da omogući lekarima pomaganje pri okončanju života, a Niklinsonu su poručili kako je njegova jedina opcija, ako nekom lekaru ne bude dopušteno da mu pomogne, da umre od gladi.

Njegova supruga Džejn najavila je da će se žaliti na presudu Vrhovnog suda.

Pogledajte video:

(Izvor: Vecernji.hr / Foto: Twitter)

 

 

 

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA