UHAPŠEN VLASNIK TRINITIJA: Dan pre privođenja pokušao da izvrši samoubistvo!

Vlasnik agencije Nenad Ristić pokušao je juče da izvrši samoubistvo, popivši veliku količinu "bensendina". Zbog dugova, Ristić je u ozbiljnom finansijskom problemu. Premijer i ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić izjavio da je vlasnik agencije "Triniti Travel" uhapšen zbog zloupotrebe službenog položaja i prisvajanja novca od turističkih aranžmana

  • 0

Vlasnik turističke agencije "Trinity travel" Nenad Ristić pokušao je da se ubije juče oko 18 sati u svojoj agenciji, kada je popio veću količinu bensedina, saznaje Telegraf.rs. Njega je, u besvesnom stanju, u agenciji, u Bulevaru Mihajla Pupina 10a na Novom Beogradu, pronašao komšija koji je pozvao Hitnu pomoć.

Ristić je rodom iz Vladičinog Hana, a trenutno živi u Zemunu. Kako saznajemo, njegov partner je nedavno izašao iz zajedničkog posla. Zbog dugova, Ristić je u ozbiljnom finansijskom problemu, ali je probleme napravio i  u većem broju poddilerskih agencija iz Srbije, Bosne i Crne Gore.

Dačić: Optuženi je prisvajao novac od aranžmana turista

Samo dan nakon otkrivene prevare i pokušaja samoubistva vlasnika agencije, policija je lišila slobode Nenada Ristića zbog sumnje da je izvršio krivično delo zloupotrebe službenog položaja tako što je deo novca od uplaćenih turističkih aranžmana zadržavao za sebe, izjavio je premijer i ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić.

On je rekao da je osumnjičeni lišen slobode u saradnji kriminalističke i beogradske policije sa Prvim osnovnim javnim tužilaštvom.

- Osumnjičeni je, iskorišćavajući svoj službeni položaj prilikom organizacije turističkih aranžmana, prisvajao za sebe, deo novca koji su putnici uplaćivali za putovanja, u iznosima od 50.000 do 150.000 dinara - rekao je Dačić.

MUP je naveo da policijski službenici beogradske policije nastavljaju rad na utvrđivanju činjenica vezanih za poslovanje "Triniti travel", čije sedište je u Beogradu.

Policija je pozvala oštećene korisnike usluga "Triniti travela" da se jave na broj telefona Policijske uprave za grad Beograd - 011/2797-424.

 

Avion sa grupom srpskih turista, čiji je povratak iz egipatskog letovališta Hurgada bio neizvestan, jer turistička agencija "Triniti travel", koja je organizovala prevoz, nije izmirila obaveze prema egipatskoj aviokompaniji "Er Kairo", sleteo je jutros na beogradski aerodrom, dok je drugi let za Beograd iz Hurgade zakazan za večeras u 21:00 sat.

Turističke agencije iz Srbije pomogle organizaciju avionskih letova

Nastavak serije čarter letova će se nesmetano odvijati, a letovi su dogovoreni s kompanijom "Er Kairo" u organizaciji turističkih agencija iz Srbije "Ponte travel", "San lajn", "S.A.B" i "Faros".

Vlasnik beogradske agencije "S.A.B." Stevan Budžić rekao je da nije problem samo sa čarter letovima, već i da predstavnik "Triniti agencije" nije platio ni mnoge hotele u Hurgadi. On je dodao da su vlasnici agencija, koje su bile podzakupci aviona, svojim garancijama omogućile da se sva 174 putnika vrate iz Egipta.

- Oko 17 sati smo saznali da je agencija "Triniti", koja je zakupila avion, bankrotirala i da nije platila čarter "Er Kairu" kako bi se prevezli i njihovi i naši turisti - kazao je Budžić.

Agencije su solidarno platile troškove kako bi se problem rešio, a potom će biti aktivirana polisa agencije "Triniti", kojom će se delom naplatiti, kazao je on.

Kao podzakupci aviona, koji je vozio putnike od Beograda do Hurgade, preuzeli smo na sebe obavezu da omogućimo da se svih 500 putnika vrati iz egipatskog letovališta kao i da putnici koji su uplatili letovanje odu u Egipat, dodao je Budžić.

Prema njegovim rečima, nadležni u "Er Kairu" rekli su da će poleteti samo ako dobiju čvrste garancije da će novac biti uplaćen, što je i učinjeno. 

Na aerodromu u Hurgadi nisu ostali samo putnici te, već i nekoliko drugih agencija koje su platile troškove prevoza, jer je "Triniti" nosilac čartera i zakupac aviona.

(Telegraf.rs / Tanjug, B92)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA