UNUK KIM DŽONG ILA: Bosna ista kao Severna Koreja

Kim Han-sol (17) studira na Ujedinjenom Svetskom koledžu u Mostaru od septembra 2011. godine. Govoreći za jedan bosanski portal, Han- sol je uporedio uređenje Bosne i Hercegovine sa uređenjem Severne Koreje. "Bosna i Hercegovina mi se sviđa, sličnog je političkog sistema kao i moja zemlja" rekao je Han-sol

  • 1

Kim Han-sol (17) unuk bivšeg severnokorejskog diktatora Kim Jong-Ila studira na Ujedinjenom Svetskom koledžu u Mostaru od septembra 2011.godine. Iako u njegovoj zemlji vlada diktatura, mladi Kim važi za tinejdžera sa vrlo visokim stepenom demokratije.

- Kada sam došao u Mostar, jedan od prvih momaka s kojim sam se upoznao bio je Kakanjac. Postali smo jako dobri prijatelji pa sam odlučio da ga posjetim u Kaknju –  rekao je unuk diktatora.

Govoreći za jedan bosanski portal, Han- sol je uporedio uređenje Bosne i Hercegovine sa uređenjem Severne Koreje.

- Bosna i Hercegovina mi se sviđa, sličnog je političkog sistema kao i moja zemlja. Želim da obiđem  što više gradova – rekao je Han - sol dodavši kako baš i ne voli da govori za medije.

A upravo su mediji ti koji prate svaki korak mladog Kim Han Sola, kojeg okružuje veliki broj ljudi iz obezbeđenja.

- Ovo je moja neformalna poseta Kaknju. Skoro niko ne zna da sam ovde i zato trenutno nema obezbeđenja - objasnio je Han-sol.

(I. D. /Kakanj- x. com)

 

 

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA