Požar na severu KIM i dalje bukti – KFOR ne pomaže!

Kforovi helikopteri su tokom jučerašnjeg dana nadletali područje obuhvaćeno požarom, ali se nisu uključili u gašenje. Opština Leposavić i danas uzalud tražila pomoć od Kfora

  • 0

Požar koji je obuhvatio 100 hektara šume na planini Rogozni na području opštine Leposavić i Novi Pazar između sela Crveni, Duboka i Bare ni posle pet dana nije lokalizovan i dalje se širi.

Najugroženije je selo Duboka, gde prve kuće od vatrene stihije deli samo 200 metara. Zbog nepristupačnosti terena i visokih temperatura lokalizovan požar se vraća na prvobitno stanje.

Kforovi helikopteri su tokom jučerašnjeg dana nadletali područje obuhvaćeno požarom, ali se nisu uključili u gašenje. Opština Leposavić je danas tražila pomoć od Kfora, koji nije u mogućnosti da pomogne.

Član Opštinskog veća u Leposaviću Zoran Milojević je u izjavi za Telegraf posle razgovora sa predstavnicima LMT tima Kfora rekao da Kfor „nema mogućnosti da pošalje helikoptere za gašenje požara“.

-Situacija je veoma teška, na terenu su vatrogasne jedinice, radnici civilne zaštite i Srbija šume, teren je nepristupačan, temperature visoke koje ne samo da onemogućavaju gašenje već i vraćaju požar, koji je sa Novopazarske strane lokalizovan  – rekao je Milojević i dodao da je formirana još jedna ekipa ljudi koja je otišla na teren da pomogne i da je gašenje zbog visoke temperature obustavljeno do popodnevnih časova.

(Telegraf.rs)

 

 

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA