POTVRĐENO: Uhapšen Lale Sekulić i još sedmoro u aferi "Agrobanka"!

Na spisku onih koji su privedeni je i Radoslav Sekulić, vlasnik "Habit farma", sa sinom Duškom. Pored njih saslušani su Dragomir Jovanović, Borka Filipović, Milan Stefanović, Bratislav Mihajlović, Duško Šunjevarić i Dragovan Milinković kao i Nenad Maričić koji je deveti osumnjičeni

  • 0

Privođenje umešanih u aferu "Agrobanka" započelo je jutros, potvrdio je za Telegraf.rs prvi potpredsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić.

Potvrda je stigla i od direktora policije Milorada Veljovića, koji kaže da je uhapšeno osam osoba u daljem rasvetljavanju slučaja "Agrobanka" i dodao da je u toku privođenje i devete osobe.

- Među privedenima je biznismen Radoslav Lale Sekulić sa sinom Duškom, a radi se na proveri kredita vrednog 40 do 50 miliona evra.

Pored Radoslava i Duška Sekulića, saslušani su Dragomir Jovanović, Borka Filipović, Milan Stefanović, Bratislav Mihajlović, Duško Šunjevarić i Dragovan Milinković.

Kako saznajemo, reč je o odgovornim licima u preduzećima koja su poslovala u sistemu "Hadri grupe".

Podsetimo, Sekulić bio je direktor konfekcije "Javor" iz Ivanjice. Pre Mihalja Kertesa, bio je direktor Savezne uprave carina, a savetovao je i jugoslovenskog premijera Radoja Kontića. Osnivao je "Habitfarm" i finansirao fudbalski klub Javor. Vlasnik je hotela u Ivanjici, a jedno vreme bio je i predsednik opštine. Sekuliću ovo nije prvo hapšenje - 2001. godine tri meseca proveo je u pritvoru zbog malverzacija u Zdravstvenom fondu.

Deveta osoba, čije je privođenje u toku, vraćena je s granice - kazao je Veljović i dodao da se u nastavku istrage afere "Agrobanka" očekuje privođenje jos dve osobe, a naredna dana još dve do tri.

Tužilac za organizovani kriminal Miljko Radisavljević potvrdio je da je privedeno sedam osoba iz "Habit farma", kao i da je visina obaveza te firme prema "Agrobanci" 5 milijardi i 500 miliona dinara.

- Radi se o odgovornim licima u preduzećima 'Habit farm', 'Svis farmacija', 'Svis intermedikal', 'Produkt trejd fajnans', 'Vestern stajl', 'Merkjuri internacional', 'Luton' i 'Novi dani'. Radi se o povezanim pravnim licima koja su bila korisnici kredita i bankarskih garancija u oštećenoj banci. Visina njihovih obaveza prama 'Agrobanci' u ovom trenutku iznosi preko pet milijardi i 500 miliona dinara - rekao je Radisavljević.

Radisavljević: Saslušan i deveti osumnjičeni

Završeno je saslušanje i devetog osumnjičenog zbog nezakonitog poslovanja u "Agrobanci" , a svim osumnjičenima je određeno policijsko zadržavanje od 48 sati. Svi osumnjičeni će sutra biti saslušani  u Tužilaštvu za organizovani kriminal- rekao je večeras Radisavljević.

Radisavljević je rekao da je reč o Nenadu Maričiću, odgovornom licu u više preduzeća, koja su poslovala u sistemu "Habit grupe".

- Svi osumnjičeni će u toku sutrašnjeg dana biti privedeni tužilaštvu za organizovani kriminal gde će se obaviti njihovo saslušanje i odlučiti o daljem toku krivičnog postupka - objasnio je Radisavljević.

Rasplet u aferi "Agrobanka", počeo je 11. avgusta kada je sudija Posebnog suda odeljenja Višeg suda u Beogradu odredio pritvor osumnjičenima u trajanju do 30 dana, na predlog Tužilaštva za organizovani kriminal.

Tada je uhapšeno devet osoba, a među njima i nekadašnji predsednik Izvršnog odbora "Agrobanke" Dušan Antonić i njegov sin Milan.

 

(I. M.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA