TOTALNI OBRT U SLUČAJU TATON! Svedok tvrdi: Francuz sam skočio, terali me da lažno svedočim!

Penzionisani policajac i čuvar garaže na Obilićevom vencu Dragan C. (61) dao izjavu sudu u kojoj tvrdi da navijač francuskog Tuluza nije bačen preko ograde posle opšte tuče sa "Grobarima"

  • 48

Penzionisani policajac i čuvar garaže na Obilićevom vencu Dragan C. (61) dao je izjavu u Prvom osnovnom sudu u kojoj tvrdi da je navijač francuskog Tuluza Bris Taton sam skočio sa platoa Obilićevog venca bežeći od "grobara" posle opšte uče.

 

- Oko 17.30 časova nalazio sam se u prizemlju garaže, blizu stepeništa koje vodi u ulicu Maršala Birjuzova. U jednom trenutku sam video da mladić (kasnije sam saznao, Bris Taton) skače sa platoa Obilićevog venca i pada pored mene. Odmah sam mu prišao, bio je povređen, ali svestan. Ubrzo je došla Hitna pomoć – navodi očevidac u svom iskazu.

 

On tvrdi da prilikom pada Tatona niko nije bio pored njega, niti na stepeništu.

 

- Kada sam ga unosio u kola Hitne pomoći rekao mi je: "Maj frend"! Sa mnom je bio i kolporter koji mi je rekao da je Taton, bežeći od tuče, naskočio na žardinjeru i preskočio ogradu. Videli smo da su u žardinjeri ostali tragovi njegovih patika – dodaje Dragan C.

 

Ta žardinjera je uklonjena posle Tatonovog skoka.

 

- Inspektori su čak insistirali da promenim izjavu i da kažem da je Taton bačen. Nisam pristao i od tada me u vezi ovog slučaja niko nije zvao – piše na kraju njegove izjave.

 

Advokat Svetozar Vujačić, branilac osuđenog Dejana Puzigaće, koji je u bekstvu, najavljuje da je ovaj dokaz od presudne važnosti da odbrana 15 osuđenih navijača Partizana zatraži novo suđenje.

 

- U pitanju je, evidentno, jedna od brojnih presuda koja je doneta pod političkim pritiskom u datom trenutku – smatra Vujačić.

 

Kazne Đorđu Preliću i Dejanu Puzigaći, koji se nalaze u bekstvu i za kojima su izdate međunarodne poternice, smanjene su sa 35 i 32 na 15, odnosno 14 godina, Ljubomiru Markoviću i Ivanu Grkoviću sa 30 na 13 godina zatvora, po osam i po dobili su osuđeni Branimir Četnik i Vladan Suvajac, koji su ranije bili osuđeni na 14 godina, a Milanu Vujoviću ista kazna smanjena je na osam godina.

 

Sa 14 i 12 godina na po sedam godina osuđeni su Jovan Karbić, Dragan Tomasović, Stefan Veličković, Milan Tarlać i Bojan Matijević. Stepi Petroviću kazna je smanjena sa pet na četiri godine, na koliko je potvrđena Dejanu Stankoviću. Vladimiru Boškoviću potvrđena je uslovna osuda od osam meseci zatvora s rokom provere od dve godine.

 

(Telegraf.rs / Izvor: Informer)

 

 

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Живорад

    27. avgust 2012 | 10:55

    Клупко се полако одмотава. Сломите лажи несаломиви! Слобода за Гробаре. Мада мислим да "уставни" суд ни ово неће узети у разматрање. Овој држави није у интересу да Срби ходају слободно својом земљом, само гледају како да се додворе америма и европској унији.

  • ДС89

    27. avgust 2012 | 12:41

    СЛОМИТЕ ЛАЖИ НЕСАЛОМИВИ! СЛОБОДА ЗА ГРОБАРЕ ! ПРАВДА ЗА ГРОБАРЕ , ПРАВДА ЗА УРОША, ПРАВДА ЗА СВЕ НАВИЈАЧЕ !!! СВИ УЈЕДИЊЕНИ ПРОТИВ СИСТЕМА !!! ДЕЛИЈЕ 1989

  • MILAN

    27. avgust 2012 | 12:52

    A SAD SVI ŽUTI SA TADIĆEM U ZATVOR.PREKO OVIH OPTUŽENIH SU ULAZILI EVROPI U DUPE.U BUKAGIJE PA NA ROBIJU .SVI ODREDA

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA