Stajić: Ispitaće se svi slučajevi smrti beba

U novosadskom porodilištu preduzete sve mere i da je naloženo sprovođenje spoljnog nadzora kako bi se utvrdila odgovornost za smrt nekoliko nerođenih beba i da se rezultati tog nadzora očekuju u narednih nekoliko dana

  • 0

Načelnik novosadskog porodilišta "Betanija" Dragan Stajić najavio je danas da će se ispitati svi slučajevi smrti nerođenih beba i novorođenčadi u toj ustanovi i da će biti skraćeno vreme čekanja da porođaj počne prirodnim putem ili carskim rezom.

- Plan je da se što kraće pacijentkinja nakon obrade zadržava u bolnici i da se trudnoća, ukoliko je prenesena, završava u što kraćem roku. Način porođaja će biti određen na osnovu indikacija - ako postoji carski rez, odmah će se raditi carski rez - rekao je Stojić za TV B 92.

Ministar zdravlja Slavica Ðukić Dejanović izjavila je ranije danas da su u novosadskom porodilištu preduzete sve mere i da je naloženo sprovođenje spoljnog nadzora kako bi se utvrdila odgovornost zasmrt nekoliko nerođenih beba i da se rezultati tog nadzora očekuju u narednih nekoliko dana.

Ona je, odgovarajući na pitanja novinara kako će se utvrditi šta se zaista desilo u tom porodilištu, navela i da ustanova najpre nalaze unutrašnji stručni nadzor i da ubuduće neće biti ni jedne, pa ni stručne greške koja se neće analizirati.

Pojedini mediji preneli su da je u proteklih godinu i po dana u novosadskom porodilištu preminulo nekoliko novorođenčadi, ali i nerođenih beba, jer je prošao predvijeni termin za porođaj.

(Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA