MASOVNA TUČA U KNINU: Prebili Srbina jer je u kafani viknuo "Ovo je Srbija!"

Kako je saopštila kninska policija, kod čoveka iz Viškova koji je zbog uzvika dobio batine, pronađen je nož koji je oduzet, a on je osumnjičen za povredu ugleda Hrvatske

  • 1

U kninskoj kafani "Tri lovca" izbila je masovna tuča, pošto je 55-godišnjak iz Viškova, kod Rijeke, povikao "Ovo je Srbija", na šta su reagovali drugi gosti pa je došlo do svađe, a potom i tuče. 

Kako je saopštila kninska policija, čovek iz Viškova, kod koga je nađen nož koji je oduzet, osumnjičen je za povredu ugleda Hrvatske, a jedan od učesnika, maloletnik s područja Knina, za nanošenje teških telesnih povreda 73-godišnjem Kninjaninu. Pored njega, lakše je povređen i 40-godišnjak iz Knina.

Policija nije navela nacionalnosti učesnika tuče, kao ni sve izjave koje su bile povod za tuču u utorak uveče u kninskom ugostiteljskom objektu.

Osumnjičeni 55-godišnjak je pritvoren uz krivičnu prijavu, a protiv osumnjičenog maloletnika će opštinskom tužilaštvu za omladinu u Šibeniku biti podneta kaznena prijava.

Protiv ostalih učesnika tuče: 37-godišnjaka, 40-godišnjaka, dvojice 43-godišnjaka i 73-godišnjaka, svi iz Knina, i osumnjičenog maloletnika s tog područja biće podnet optužni predlog prekršajnom sudu u Kninu zbog prekršaja protiv javnog reda i mira.

Osumnjičeni 55-godišnjak će, osim za prekršaj kršenja javnog reda i mira, biti prijavljen i za prekršaj iz Zakona o oružju.

Ovo je prva nacionalno motivisana tuča posle dugo vremena. Policija je bila ažurna, za razliku od prošlonedeljnog incidenta u Delnicama, kada je oko 20 navijača domaćeg fudbalskog kluba vikalo "Ubij Srbina" i dizalo ruke na ustaški pozdrav, a da niko nije reagovao, a službena lica ni mediji nisu ni pomenuli njihovo divljanje.

(Tanjug / foto: Huknet.hr)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • нису прави Срби

    25. novembar 2012 | 22:40

    Биртија с петеро посјетилаца у центру пажње Телеграфа. Какве глупости. А шта се тиче националних глупарија, ти "Срби" у Хрватској уопште нису прави Срби, то знају и они и ми.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA